Γαϊτανάκι ξεκίνησε μετά από ρεπορτάζ που έκανε η thessnews για το ζήτημα παραβατικότητας - με τις καύσεις καλωδίων - στην περιοχή Τσαΐρια του Δήμου Θερμαϊκού.
Το γνωστό θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους της περιοχής, καθώς έχει επιβαρυνθεί η υγεία τους από τις εκλύσεις τοξικών αερίων από τις σχεδόν καθημερινές καύσεις πλαστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών, μετά από ερωτήσεις του ρεπόρτερ οδήγησε στις αποκαλύψεις του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη πως:

  • το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, (Περιφέρεια, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Αεροπορία, ΔΕΗ) για την εξεύρεση λύσης.
  • μόνο η ΔΕΗ από τις κλοπές μετασχηματιστών και άλλων υλικών από το δίκτυο έχει απώλειες 400 χιλ. ευρώ κάθε χρόνο.
  • έχουν γίνει επαφές με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ρομά και έχουν καταλήξει ότι ο οικισμός πρέπει να μεταφερθεί, καθώς οι ίδιοι, οι διαμένοντες σε αυτόν Ρομά, θέλουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Και μάλιστα διαμαρτύρονται για τα άτομα που έρχονται από την περιοχή των Σοφάδων και τη Βουλγαρία και τους δημιουργούν πολλά προβλήματα.
  • πριν ένα μήνα έγινε και σύσκεψη με την Γ.Γ ΡΟΜΑ του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να εξεταστεί η μεταφορά του οικισμού
  • στόχος του δήμου είναι η αναβάθμιση όλης της περιοχής με τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου 4η γενιάς, σε μια έκταση 1500 στρεμμάτων

Σύμφωνα με απάντηση του δημάρχου στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη επίκειται μετεγκατάσταση του οικισμού των Ρομά σε οικόπεδο έξω από τον Λαγκαδά. Και άφησε να εννοηθεί πως αυτό προέκυψε από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην γ.γ Ρομά του ΥΠΕΣ με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και όπως είπε αναμένονται εξελίξεις.

Άγνοια για τη σύσκεψη και την απόφαση δήλωσε πως έχει ο δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης.



Με πληροφορίες από εδώ κι εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.