Η ψηφοθηρική πολιτική της κυβέρνησης Σύριζα το είχε δρομολογήσει καιρό πριν, αυτό το μέτρο παροχών. Το είχε μάλιστα εξαγγείλλει ο Πετρόπουλος εδώ και ένα μήνα, αλλά το μάζεψε τότε η κυβέρνηση.

Τώρα όμως που τα πρόσφατα γκάλοπ προβλέπουν τεράστια συρρίκνωση των ποσοστών της κυβέρνησης Τσίπρα αποφασίστηκε η άμεση καταβολή πακέτου με έκτακτες και μόνιμου χαρακτήρα παροχές και φοροελαφρύνσεις.

Ετοιμάζεται να διαθέσει η τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση, μεγάλο μέρος του πλεονάσματος, που εκτιμάται πως θα φτάσει στο ύψος των 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Σκέφτεται λοιπόν το κυβερνητικό στρατόπεδο να μοιράσει στους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους με τη μορφή ενός «δώρου εορτών» το ποσό των 1,14 δισ. ευρώ για το 2019, ως μερικό αντιστάθμισμα των σημαντικών εισοδηματικών απωλειών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Το «δώρο» το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί και ως "εκλογική παρακίνηση" θα λάβουν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αναμένονται και ορισμένες ήσσονος σημασίας φοροελαφρύνσεις με στόχο την μεγιστοποίηση του τάργκετ γκρουπ που θα θεωρήσει εαυτόν ευεργετούμενο, μετά την διαχρονική αφαίμαξη και κοινωνική εξαθλίωσή του. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.