Οξύνεται, με ανακοινώσεις, η προεκλογική μάχη στον δήμο Θερμαϊκού. Αίσθησή μας είναι πως αυτό θα ενταθεί τις υπόλοιπες μέρες που απομένουν μέχρι και τις εκλογές.

Μάλλον ο νέος γύρος αντεγκλήσεων ξεκίνησε με ανάρτηση του Κώστα Κούτουκα που αμύνθηκε σε προηγηθείσα ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη που του καταλόγιζε προσωπική ευθύνη για την αύξηση κατά 24% των δημοτικών τελών το 2011.

Ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κι αντιδήμαρχος Θερμαϊκού ανέσυρε από την φαρέτρα του την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον πρώην δήμο Μηχανιώνας ως αιτία που έγινε η αύξηση των τελών.

Και ακολούθησε δελτίο τύπου της παράταξης Θερμαϊκός Νέα Πορεία που τον κατηγόρησε για φυγομαχία όλα αυτά τα χρόνια και ότι "βγήκε από το λαγούμι του" ξαφνικά.


Η ανακοίνωση της παράταξης Μαυρομάτη:

Βγήκαν από το λαγούμι τους αυτοί που αύξησαν 24% τα τέλη το 2011

Με σημερινή ανάρτηση στο Facebook ο κος Κούτουκας προσπαθεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι ανακρίβειες και τα ψέματα που αναφέρει προέρχονται από την άγνοια του. Λογικό, γιατί έχει να ακουστεί πάνω από πέντε χρόνια. Τελευταία φορά ήταν όταν ανέβασε εν μία νυκτί τα δημοτικά τέλη 24% και μετά κρύφτηκε. Τακτική που ξέρει πολύ καλά στη πολιτική του σταδιοδρομία.

Στην επόμενη ανάρτηση του περιμένουμε να μη διαβάσουμε ψέματα, αλλά αλήθειες. Ας μας αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο, που αποφάσισε να κάνει ανάρτηση 11 μέρες πριν τις εκλογές ενώ μέχρι τώρα κρυβόταν. Γιατί, άραγε, αποφάσισε να ζητήσει τη ψήφο των πολιτών, τη στιγμή που οι ίδιοι τον έχουν αποδοκιμάσει; Έχει τα κότσια να απαντήσει; Ίδωμεν…


Το ποστάρισμα στο fb του Κώστα Κούτουκα:

Διαβάζω σε ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου:
«Στην ομιλία του, ο Γιάννης Μαυρομάτης κατακεραύνωσε τη μείζονα αντιπολίτευση… συνεχώς καταψήφιζαν στο δημοτικό συμβούλιο… καταψήφισαν το εμβληματικό έργο των Led…».

Είμαι λοιπόν περήφανος που ο Γιώργος Τσαμασλής και η παράταξη που συμμετέχω, όπως και οι άλλες παρατάξεις του Δ.Σ., στάθηκαν απέναντι σε αυτό.

Για την αγορά 4.500 φωτιστικών σωμάτων θα πληρώσουμε περίπου 3.500.000 ευρώ με τραπεζικό δανεισμό. Δηλαδή όχι μόνο χρυσοπληρώσαμε τις λάμπες αλλά θα πληρωθούν από άλλη διοίκηση!

Το ερώτημα που θέτω στους δημότες είναι το εξής: άραγε θα αγόραζε κανείς από την διοίκηση για το σπίτι του με δικά του χρήματα έστω και ένα φωτιστικό σε αυτήν την τιμή; Δεν περιμένω απάντηση, είμαι σίγουρος, κανένας!

Για το πρόσωπό μου αναφέρει: «24% σε μία νύχτα αύξησε τα τέλη ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών… Με τι πρόσωπο ζητάει την ψήφο;»

Τα τέλη αυξήθηκαν μέρα μεσημέρι και όχι νύχτα με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό έγινε για να πληρωθούν οφειλές σε προμηθευτές και δάνεια των πρώην Δήμων.

Πιθανόν να μην χρειαζόταν καμία αύξηση τελών εάν δεν έκαναν «φτερά» 1.000.000 ευρώ από το ταμείο του πρώην Δήμου Μηχανιώνας, του οποίου όλοι γνωρίζουμε ποιος ήταν Δήμαρχος, και ας θέλει να το ξεχάσουμε.
Όχι λοιπόν μόνο ξέχασε γιατί αποφασίστηκε η αύξηση των τελών, αλλά ξέχασε και να την αφαιρέσει, αφού πέντε ολόκληρα χρόνια εισπράττει τα αυξημένα τέλη με χαρακτηριστική υποκρισία.

Εγώ ζητώ την ψήφο των δημοτών μας με το πρόσωπο μου στραμμένο σε αυτούς, σεβάστηκα πάντα τα δημοτικά χρήματα, δεν τα κατασπατάλησα και δεν έκαναν ποτέ φτερά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.