Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Santa Beach στη σημερινή (18/05/2019) ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη στους Νέους Επιβάτες.

Μετά τις άκρως πετυχημένες ομιλίες σε Αγία Τριάδα, Μεσημέρι, Νέα Κερασιά και Αγγελοχώρι οι πολίτες με τη συγκλονιστική τους παρουσία στους Νέους Επιβάτες απέδειξαν γιατί ο συνδυασμός μας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» είναι η πρώτη τους επιλογή στις προσεχείς εκλογές.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μαυρομάτης κατέδειξε το ευκαιριακό ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τους Ρομά. Δύο μήνες πριν τις εκλογές επισκέφτηκαν με τα σκαρπίνια τους τον καταυλισμό για να τραβήξουν ένα βιντεάκι εντυπωσιασμού. «Για αυτούς μάλλον, ενδιαφέρον σημαίνει μία ανάρτηση στο facebook! Και ρωτάω: Γιατί δύο μήνες πριν τις εκλογές ασχολήθηκαν με ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους εδώ και 25 χρόνια; Γιατί δεν το έθιξε στις προηγούμενες εκλογές ή τον πρώτο μήνα, τον πρώτο χρόνο αυτής της τετραετίας;». Αντίθετα, ο συνδυασμός μας το είχε στο πρόγραμμά του 2014 και από την πρώτη στιγμή της θητείας μας επισκεφθήκαμε πολλάκις τον καταυλισμό, κάναμε συναντήσεις τόσο με τη Γενική Γραμματεία των Ρομά, όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών για την απομάκρυνσή του καταυλισμού από τα όρια του δήμου μας, τουλάχιστον στο κομμάτι που μας αναλογεί, γιατί τα 2/3 ανήκουν στο δήμο Θέρμης.

Επίσης, ένα θέμα που θυμήθηκε δύο μήνες πριν τις εκλογές ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι για τα αδέσποτα ζώα, ξεστομίζοντας την ιδέα να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα σε ένα ρέμα, γεγονός που έχει ξεσηκώσει τις λογικές αντιδράσεις όλων των φιλοζωικών σωματείων. Προφανώς η χαρακτηριστική τους άγνοια δεν τους επέτρεψε να ενημερωθούν για τις ενέργειες μας για τη δημιουργία διαδημοτικού καταφύγιου αδέσποτων ζώων σε ιδιόκτητο ακίνητο 33 στρεμμάτων που αποκτήσαμε υπό το συντονισμό του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παντελή άγνοια έχουν και για την καθαριότητα, από έναν άνθρωπο, μάλιστα, που είναι εν ενεργεία υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε πως ο ίδιος θα γίνει αντιδήμαρχος καθαριότητας, υποτιμώντας τα στελέχη του. Καμία εμπιστοσύνη, καμία εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Η πρότασή του: να μην πάρουμε προσωπικό και όλη την καθαριότητα να την αναλάβει ιδιώτης.

Η δική μας θέση είναι γνωστή και συγκεκριμένη: θέλουμε την υπηρεσία καθαριότητας δημοτική και όχι στα χέρια ιδιώτη. Ήδη αγοράσαμε πέντε νέα απορριμματοφόρα και αναμένουμε άλλα επτά μέσα στο 2019, ενώ την στελεχώνουμε με 39 εργαζόμενους.

Στο τέλος, ο Γιάννης Μαυρομάτης, ανανέωσε το ραντεβού με τους πολίτες για την επόμενη ομιλία μας την ερχόμενη Τετάρτη (22/05/2019) στις 20:00, στο εκλογικό μας κέντρο της Ν. Μηχανιώνας (Πολυτεχνείου 61).

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.