Το νερό αποτελεί πηγή έµπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες . Έτσι, ενέπνευσε και τους μικρούς μας φωτογράφους , που ο καθένας προσπάθησε να το φωτογραφίσει με τον δικό του τρόπο.
1) Έκθεση φωτογραφίας της Ομάδας Φωτογραφίας παιδιών και εφήβων του Μ.Π.Σ. Αγγελοχωρίου.

 Δράση: Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να εμπνευστούν από τα έργα που
δημιούργησε η Ομάδα Φωτογραφίας με θέμα το νερό ζωγραφίζοντας με παστέλ σε κανσόν χαρτόνια (Α4) την αντίστοιχη θεματολογία. Τα δημιουργήματά τους, ακόμη κι όταν ζωγραφίζουν το ίδιο αντικείμενο, είναι διαφορετικά και δείχνουν τη δική τους προσέγγιση . Τα έργα κρύβουν μέσα τους, επίσης, μια ιστορία και τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά που εμπνέονται και δημιουργούν. Στο τέλος, παίρνουν το έργο τους μαζί τους.
Το νερό αποτελεί ένα από τα πιο ζωογόνα στοιχεία που προκαλούν τις αισθήσεις του ανθρώπου ( όραση, ακοή, οσμή, γεύση, αφή) και είναι απαραίτητο όχι μόνο για την
επιβίωσή του, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

2) Εκτός από τις φωτογραφίες της Ομάδας, θα υπάρχουν και 5 φωτογραφίες εστιάζοντας αντίστοιχα στις πέντε αισθήσεις μας: όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή.

 Δράση: Τα παιδιά καλούνται να γράψουν (με ακρυλικούς
μαρκαδόρους) πάνω στις φωτογραφίες αυτές, τα συναισθήματα που
τους δημιουργούνται κατά τη θέασή τους. Έτσι, με την παρέμβαση
των παιδιών – θεατών η κάθε φωτογραφία μεταμορφώνεται σε ένα
νέο εργο τέχνης που φέρει ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα για το νερό ως πρωταρχικό στοιχείο της ζωής.

Λουλουδιά Γρέδη,
δασκάλα του τμήματος φωτογραφίας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου

Στις 19.00 και μέχρι τις 19.30 στον ίδιο χώρο θα χορέψουν τις χορογραφίες που έχουν διδαχθεί, οι ομάδες του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου, του τμήματος ΗΙΡ - ΗΟΡ με δασκάλα την Καλλιόπη Καραμπάση και του Σύγχρονου με δασκάλα την Αλεξία Μαικίδου Πουτρίνο.
Στην τελετή λήξης στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου θα συμμετέχουν στην κεντρική χορογραφία της εκδήλωσης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.