Επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των αναγκών βελτίωσης των υποδομών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του τόπου, η κάλυψη των οποίων συνεπάγεται την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, η Διοίκηση Θερμαϊκού προχωράει απερίσπαστα τη διενέργεια του Διαγωνισμού ενός έργου ουσίας, με βασικούς αποδέκτες τα παιδιά μας.

Με το Πρακτικό ΙΙ Διαγωνισμού να λαμβάνει έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων» μπαίνει στην τελική ευθεία δρομολόγησης.

Ένα έργο π/υ 528.000,00 ευρώ και ενταγμένο στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπ. Εσωτερικών (υπ’ αριθμ. 39958 απ.), έχοντας εξασφαλίσει το ανώτατο όριο χρηματοδότησης του Προγράμματος, που αγγίζει το ποσό των 266.400,00 ευρώ, με τα υπόλοιπα 261.600,00 ευρώ να καλύπτονται από ιδίους πόρους.

Βάσει της 67/2018 μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μια σειρά εργασιών προβλέπεται σε 20 σχολικές μονάδες και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Θερμαϊκού, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας, που αφορούν στα:

1ο Νηπιαγωγείο Περαίας, 3ο – 4ο Νηπιαγωγεία Περαίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Περαίας, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Τριάδας, Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών «Αρχιγένειο», 2ο Νηπιαγωγείο Επανομής, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, Δημοτικό Σχολείο Μεσημερίου, Γυμνάσιο Επανομής, Λύκειο Επανομής, ΕΠΑΛ Επανομής, Νηπιαγωγείο Κερασιάς, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερασιάς, Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας και ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας.

Οι προβλεπόμενες εργασίες βασίζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρου, περιλαμβάνοντας, ενδεικτικά, διαμορφώσεις διαβάσεων, κατασκευές ή ανακατασκευές ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ και σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στους αύλειους χώρους τους.

Επεμβάσεις που στο σύνολό τους διασφαλίζουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας, διευκολύνουν την πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα και αποτελούν, εν τέλει, επένδυση μακροπρόθεσμη στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.