Έκκληση απευθύνει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σε φίλους της σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Πάτρα, Λάρισα να στελεχώσουν τις ομάδες καταμέτρησης ψήφων που ξεκίνησε στα Πρωτοδικεία αυτών των πόλεων. Πρόκειται για μια διαδικασία ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας:
Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,
Όπως ίσως γνωρίζεις, η Πλεύση Ελευθερίας έχει ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα της χώρας και την αντιπαραβολή των αποτελεσμάτων.
Το αίτημά μας, που τεκμηριώθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία, έγινε δεκτό και η επανακαταμέτρηση ξεκίνησε την εβδομάδα που μας πέρασε σε πολλά Πρωτοδικεία της χώρας.
Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, που αφορά την καρδιά της δημοκρατίας. Οι πολίτες ελέγχουν την εκλογική διαδικασία. Ελέγχουν αν το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε είναι πράγματι αυτό που βγήκε από την κάλπη.
Τα ευρήματα που έχουμε ήδη είναι σημαντικά. Η εμπειρία που αποκτούμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για το μέλλον.
Η συνδρομή σου στην προσπάθειά μας είναι πολύτιμη.
Εάν βρίσκεσαι στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Ρόδο, την Πάτρα, μπορείς να διαθέσεις λίγο από το χρόνο σου και θέλεις να συμμετέχεις στην επανακαταμέτρηση ψήφων που θα συνεχιστεί την εβδομάδα που έρχεται, επικοινώνησε άμεσα με τη Μαίρη και την Ιωάννα στα γραφεία μας στο 210-6446071, 210-6400104.
Σε ευχαριστούμε!Με μαχητικούς χαιρετισμούςΗ ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας

Γιατί ζητά επανακαταμέτρηση ψήφων η Πλεύση Ελευθερίας

Επανακαταμέτρηση ζητά ανά την Ελλάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ελπίδα πως από αυτή θα προκύψουν επιπλέον 2.068 απαραίτητοι ψήφοι για την Πλεύση Ελευθερίας.
Η πρώην βουλευτής με αίτηση – αναφορά της επιτίθεται και κατά της Singular Logic κάνοντας λόγο για έλλειψη διαφάνειας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Θυμίζει πως τον Ιανουάριο 2015 υπέβαλε, για λογαριασμό τότε του κ. Αλέξη Τσίπρα, μηνυτήρια αναφορά λόγω συγκεκριμένης πληροφορίας που είχε περιέλθει στον ίδιο, από στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, για εγκατεστημένο λογισμικό στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο είναι δυνατή η σημαντική αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Στην αίτηση – αναφορά που κατέθεσε προς Πρόεδρο Πρωτοδικών ζητά στην επανακαταμέτρηση να παρίστανται και εκπρόσωποι του κόμματος της «προκειμένου να διακριβωθεί, σε συνθήκες διαφάνειας, η πραγματική αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος, για το οποίο προκύπτουν ερωτηματικά».
Υποστηρίζει ότι η μέχρι στιγμής απόπειρα επίσημης και άμεσης ενημέρωσης του κόμματος για τα αποτελέσματα των εκλογών σε επίπεδο Επικράτειας παραμένει αναπάντητη από το Υπουργείο Εσωτερικών και, μάλιστα, εκκρεμεί και δεν έχει απαντηθεί ούτε το αίτημα το οποίο υπέβαλαν αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να τους χορηγηθούν αντίγραφα των τηλεγραφημάτων που εστάλησαν προς το Υπουργείο από τους Εκπροσώπους της Δικαστικής Αρχής.
Σε σχέση με το εμφανιζόμενο ως ανεπίσημο αποτέλεσμα, επισημαίνει ότι, πέραν της συνολικής ανάγκης διασταύρωσης και επιβεβαίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, συντρέχει και ειδικός νομικός λόγος και έννομο συμφέρον καταμέτρησης, που ανάγεται σε συγκεκριμένο δικαίωμα του κόμματος.
Ο λόγος που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά την επανακαταμέτρηση δεν είναι για να μπει το κόμμα της στη Βουλή καθώς είναι αδύνατο το 1,46% που συγκέντρωσε να υπερδιπλασιαστεί. Αλλά διότι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, το κόμμα δικαιούται επιχορήγησης για τις βουλευτικές εκλογές εφόσον υπερβεί σε ποσοστό το 1,5%.
Και για να το φτάσει υπολείπονται 2.068 ψήφοι σε πανελλαδικό επίπεδο. Η επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ποσοστό του 1,5% είναι περίπου 90.000 ευρώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γελοιότητες...! Μείνε κυρά μου στο ύψος σου, τον ταγίπ ζήλεψες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.