Aκύρωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την συζήτηση για το αποκαλυπτικό πόρισμα των ελεγκτών του Λογιστηρίου του Κράτους που αφορά τριάντα σοβαρές επισημάνσεις για την ΤV100
με πρώτη και καλύτερη την παράνομη θέση που κατείχε ο έως τώρα γενικός διευθυντής Φίλιο Στάνγκος καθώς επί πολλά χρόνια δεν προκηρύχτηκε η θέση μέσω ΑΣΕΠ. Το πόρισμα των επιθεωρητών, που με τη δημοσίευση του θα προκαλέσει σοκ, εστάλη τον Δεκέμβριο του 2018 στη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, η οποία και το κρατούσε μυστικό ενώ το γνώριζαν τρείς δημοσιογράφοι μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της εταιρείας. Και ενώ όλοι αυτοί ήταν ενήμεροι, απέκρυπταν επί οκτώ μήνες το περιεχόμενο του από τους δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης και από τους εργαζόμενους.

Η προγραμματισμένη συζήτηση για το επίμαχο πόρισμα ήταν να εξελιχθεί μετά τη συνεδρίαση του απολογισμού των πεπραγμένων που πραγματοποιήθηκε την 29η Ioυλίου και το θέμα είχε ανακοινωθεί ήδη και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμο Μπεσσανσών.

Ωστόσο όμως μετά από παραινέσεις η συζήτηση ακυρώθηκε προφανώς για να μην γίνουν δημόσια γνωστά και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, τα όσα αναφέρονται στα επίσημα έγγραφα του κράτους και τα οποία αμαυρώνουν την ικανότητα της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ.
Μόνο ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζεϊμπέκης, πρόλαβε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, με τη υποσημείωση ότι θα αναφερθεί αναλυτικότερα στη συνέχεια. Μια συνέχεια που όμως που ποτέ δεν υπήρξε. «Το συμμάζεμα της ΔΕΠΘΕ έγινε με απολύσεις προσωπικού και με την εφαρμογή της ΚΥΑ. Μια εφαρμογή που έγινε με λάθη από μέρους σας, όπως αποδεικνύεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» δήλωσε στην σύντομη ομιλία του.

Η ανησυχία όμως για το αν θα διακοπεί ή όχι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε αγωνία και φωτογραφήθηκε έντονα στο πρόσωπο μιας συμβασιούχου δημοσιογράφου της TV100 που το τελευταίο χρονικό διάστημα διατείνεται μάλιστα πως εκπαιδεύει επικοινωνιακά τους συνεργάτες του νέου δημάρχου.

Το περίεργο όμως είναι, ότι και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν αντέδρασε στην ξαφνική ματαίωση της συζήτησης, ή γιατί δε γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες του πορίσματος ή γιατί δεν θέλει να σπάσει αυγά. Δυο μέρες νωρίτερα σε συνέντευξη του στο Thessnews.gr αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων αυξήσεων των δημοσιογράφων της ΤV100 απέκλεισε το ενδεχόμενο διενέργειας ΕΔΕ γιατί όπως δήλωσε η απερχόμενη διοίκηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Πιθανότατα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να αγνοεί το πόρισμα των επιθεωρητών που ωστόσο έχει δοθεί σε όλα τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων της. Ίσως λοιπόν κάθε δήλωση του θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική διότι μετά τη δημοσίευση του πορίσματος ίσως να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και να μην μπορεί πλέον να δηλώνει άπραγος.

Ωστόσο οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις μισθολογικές παρατυπίες της TV100 και τα φέσια των 6.000 ευρώ που θα κληθούν τα επιστρέψουν ένας, ένας οι εργαζόμενοι, αν και θα περίμενε κανείς να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων αντιθέτως προκαλούν μια συμπάθεια προς την απερχόμενη διοίκηση. Μάλιστα εκτιμάται ότι μεγάλη μερίδα των 30 μόνιμων δημοσιογράφων της TV100 δεν θα στραφεί εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και η στάση τους αυτή δεν απορρέει από μια διαχρονική αγάπη για τη διοίκηση αλλά από τον παρακάτω λόγο. Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος αποκάλυψης των πραγματικών χρόνων εργασίας που έχουν ορισμένοι δημοσιογράφοι στα μισθολόγια της ΔΕΠΘΕ σε αντίθεση με τα όσα δήλωσαν και αμείβονται. Οπότε σε μια περίπτωση δικαστικής εμπλοκής όλα αυτά θα ελεγχτούν επισταμένα βάση ασφαλιστικών ταμείων και θα αποκαλυφθούν παρατυπίες και ίσως αυτό να μην συμφέρει σε πολλούς στην TV100 για τους οποίους πιθανότητα η συγκεκριμένη διοίκηση έκλεισε τα μάτια της.

Στο μεταξύ στο κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης επικρατεί μια ένοχη σιωπή για τις βαπτίσεις δημοσιογράφων ενώ τα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ και οι εργασιακοί εκπρόσωποι συνεχίζουν να κρατούν τα μάτια τους ερμητικά κλειστά. Η παράνοια μάλιστα που επικρατεί στην παρέα της διοίκησης οδήγησε ορισμένους στη μέθοδο της κατασκοπείας των άλλων μισών και αντί όλοι να αναζητούν το δίκιο τους, ψάχνουν να βρουν όσους τροφοδοτούν με πληροφορίες τα ΜΜΕ αποπροσανατολίζοντας το σύνολο από την ουσία των προβλημάτων της ΔΕΠΘΕ, και επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν μια δήθεν υποστήριξη στην απερχόμενη διοίκηση προβάλλοντας το επιχείρημα της ενότητας των εργαζομένων, και κάνοντας γαργάρα τα όσα τη θίγουν.

Έτσι λοιπόν μετά τη νεαρά κυρία που επί χρόνια αμείβεται ως δημοσιογράφος υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις εργαζομένων που βαφτίσθηκαν δημοσιογράφοι και βγάζουν μάτια. Τις περιπτώσεις αυτές τις γνωρίζουν και οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι ενώ εξακολουθούν να σιωπούν. Δηλαδή οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι της TV100 αποδέχονται να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εργαζόμενους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Φαίνεται πως θεωρούν άκρως δεοντολογικό, οι βαπτιζόμενοι ως δημοσιογράφοι, χωρίς τη στοιχειώδη ικανότητα συγγραφής κειμένων να μπορούν να έχουν παράλληλες δραστηριότητες με καλλιστεία, νυχτερινές μπίζνες και την διοργάνωση καυτών πάρτι σε βίλες τους Πανοράματος όπως και να χρησιμοποιούν τα συνεργεία της TV 100 για δημόσιες σχέσεις προς όφελος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μάλιστα δήμαρχος που διαπληκτίστηκε με εμφανιζόμενο αντιπρόσωπο της TV100 σε θεατρική παράσταση στη Νεάπολη λόγω μεροληπτικής συμπεριφοράς. Το περίεργο όμως είναι ότι όλοι ξέρουν και σιωπούν και παρόλο που ορισμένοι βαφτίσθηκαν μισθολογικά δημοσιογράφοι, ευτυχώς ποτέ δεν προτάθηκαν να εγγραφούν ως μέλη στην ΕΣΗΕΜΘ γιατί θα ξεσπούσε σκάνδαλο που θα έπληττε κυρίως το κύρος του συνδικαλιστικού οργάνου.


σχολιαστής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.