Έπειτα από τις χθεσινές πέντε αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού Ταχιάου και ένταξή τους στην παράταξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, μια ακόμη σημερινή προσχώρηση - του Κώστα Ιακώβου - έχουμε από την ομάδα του Γιώργου Ορφανού.

Σε δήλωσή του ο κ. Ιακώβου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σε στιγμές και περιόδους οριακές, απαιτούνται ενέργειες και αποφάσεις άμεσες και ουσιαστικές τονίζοντας ότι «στο δήμο Θεσσαλονίκης, η ανάγκη σχηματισμού μίας ενιαίας λειτουργικής και αποτελεσματικής διοίκησης είναι ζήτημα μείζονος σημασίας. Μιας διοίκησης που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αξίες, σε προγραμματικούς άξονες και σε κοινή αντίληψη για προτεραιότητες και υπαρκτές δυνατότητες».

«Η πολυδιάσπαση δυνάμεων όπως αυτή αποτυπώθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι αποτέλεσμα της απλής αναλογικής και οδηγεί τους Ο.Τ.Α. σε αδιέξοδο. Η προσπάθεια υπέρβασης αυτού του αδιεξόδου είναι υποχρέωση όλων όσοι αντιλαμβανόμαστε την σημασία μίας λειτουργικής διοίκησης, όλων όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και ασπαζόμαστε τις ίδιες ιδέες», αναφέρει.

Ο κ. Ιακώβου τονίζει ότι μία τέτοια προσπάθεια βρίσκεται στα σκαριά από το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα με τον οποίο, όπως αναφέρει, μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία. «Για τους λόγους αυτούς και έχοντας συζητήσει διεξοδικά και σε βάθος το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο αποφασίζω να ανεξαρτητοποιηθώ από τον συνδυασμό «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ορφανό και να δηλώσω τη διαθεσιμότητά μου στην νέα προσπάθεια που ξεκινά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν ενημέρωσε καν για την απόφασή του αυτή τον επικεφακλης του συνδυασμού με τον οποίο έχει εκλεγεί.....

Οι πέντε προσχωρήσεις από τον συνδυασμό Ταχιάου

Την απόφαση τους να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», έλαβαν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του.

Πρόκειται για τους Σωκράτη Δημητριάδη, Νίκο Ζεϊμπέκη, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Δήμητρα Ακριτίδου και Μιχάλη Κούπκα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν στη νέα διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
"Η απλή αναλογική που επιβλήθηκε στους ΟΤΑ µε τον Ν. 4555/2018 (Πρόγραµµα Κλεισθένης) επέβαλε την προαγωγή συναινέσεων µεταξύ των δυνάµεων των εκλεγµένων συνδυασµών. Δυστυχώς, το χρονικό διάστηµα του καλοκαιριού που µεσολάβησε από τις 2 Ιουνίου µέχρι σήµερα, δε στάθηκε αρκετό για να επιτευχθούν µεταξύ των συνδυασµών οι απαιτούµενες συγκλίσεις ώστε να προκύψει το διοικητικό σχήµα που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα ζητήµατα της Θεσσαλονίκης.Η άµεση ανάγκη διοίκησης του δεύτερου µεγαλύτερου δήµου της χώρας µε τα θέµατα που αντιµετωπίζει καθηµερινά, απαιτεί σοβαρότητα και ουσιώδεις συνεργασίες προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του δήµου σε όλα τα επίπεδα.Βούληση µας ήταν και παραµένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσµευση όλων µας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συµβάλουµε µε κάθε τρόπο και µε όλες µας τις δυνάµεις, ώστε η πόλη µας να γίνεται συνεχώς καλύτερη.Ανταποκρινόµενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δήµαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα να συνδράµουµε στη Διοίκηση του Δήµου Θεσσαλονίκης, µε αίσθηση ευθύνης, ανεξαρτητοποιούµαστε από τον συνδυασµό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα-Νίκος Ταχιάος», για το καλό της πόλης και των πολιτών της. 
Οι Δηµοτικοί Σύµβουλοι Δήµου Θεσσαλονίκης:
Ακριτίδου ΔήµητραΔηµητριάδης ΣωκράτηςΖεϊµπέκης ΝικόλαοςΚοσµοπούλου ΙωάνναΚούπκας Μιχαήλ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.