Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, θέλοντας να διευρύνει τη διάσταση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.), απευθύνει πρόσκληση προς τις εταιρείες, που ενδιαφέρονται και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις ΕΚΕ, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημάρχου Θερμαϊκού, άμεσα, στο τηλέφωνο 239233003 και να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους (επωνυμία, νόμιμος εκπρόσωπος, τηλέφωνα επικοινωνίας, ταχυδρομική διεύθυνση, e-mail) στο e-mail: mayor@thermaikos.gr με θέμα «Ογκώδη-Ε.Κ.Ε.».

Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Σεπτέμβριο του 2016 και στην οποία βρίσκεται και σήμερα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί τόσο από αυτά που οι δημότες έχουν εναποθέσει από τις ιδιοκτησίες τους και καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια και σε αρκετές περιπτώσεις και τμήματα δρόμων, όσο και από τις καθημερινές ανάγκες του Δήμου που προκύπτουν από τον καθαρισμό σχολείων, πάρκων, παρόδιας βλάστησης, πρασίνου, θερινής - τουριστικής περιόδου κλπ.

Η κατάσταση αυτή λειτουργεί συσσωρευτικά δημιουργώντας τόσο προβλήματα υγιεινής και αισθητικής, όσο και λειτουργίας του Δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής και η πολιτική προστασία, αφού εγκυμονούν κίνδυνοι εμφάνισης τρωκτικών, πέραν του ότι δημιουργεί εστίες ρύπανσης και ενέχει και τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Η νέα δημοτική αρχή έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αδειοδότηση νέων χώρων προσωρινής εναπόθεσης ογκωδών και με την παρούσα πρόσκληση καλεί κάθε εταιρεία που δύναται και επιθυμεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος, άπαξ, στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε. και βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να εκδηλώσει άμεσα το ενδιαφέρον της, στα στοιχεία επικοινωνίας που προαναφέρονται.

Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αντανακλά την απαίτηση των σύγχρονων πολιτών, να λειτουργούν οι επιχειρήσεις με έναν τρόπο υπεύθυνο και ηθικό, να φέρονται ως ενεργοί πολίτες στις κοινωνίες όπου λειτουργούν, να μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Η Ε.Κ.Ε. αποτελεί εθελοντική αυτοδέσμευση επιχειρήσεων και οργανισμών και ως εθελοντική αυτοδέσμευση προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.