Γυναικόπαιδα να κλαίνε και μετανάστες να ζητάνε οίκτο είχε η κάθαρση των Εξαρχείων από τους άριστους. Κατά τ' άλλα το πρόβλημα σας είναι το εμπόριο ναρκωτικών, η εγκληματικότητα και οι μολότοφ.

Το μοναδικό σας πρόβλημα είναι ο άνθρωπος. Αδυνατείτε να κατανοήσετε ότι κανείς δεν είναι φτωχός, μετανάστης, "άπλυτος" (όπως σας αρέσει να τους λέτε) ακόμα και ναρκομανής από προσωπική του επιλογή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν σε ετοιμόρροπα σπίτια και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας επειδή γουστάρουν τη φάση. Το κάνουν γιατί αυτή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που έχουν. Δεν έχουν γεννηθεί όλοι σε δυτικά κράτη, δεν έχουν πάει όλοι σχολείο, δεν έχουν μεγαλώσει όλοι σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Κι αν κι εσύ είχες δυσκολίες και τα κατάφερες, μπράβo σου, κάποιοι δεν είναι ούτε δυνατοί χαρακτήρες.

Είναι ζήτημα αντίληψης. Για εσάς όποιος έχει προδοθεί από την τύχη ή έχει απορριφθεί απ' την κοινωνία είναι εγκληματίας. Για σας η επιλογή είναι μια, κι αυτή δεν είναι να τον επανεντάξετε στα σύνολα. Είναι να του ρίξετε τη χαριστική βολή, αυτή που θα τελειώσει μια κι έξω την ελπίδα για ζωή, καταβαραθρώνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας που εχει απομείνει και σκοτώνοντας μαζί και την όποια πίστη μπορούν να έχουν στο ανθρώπινο είδος.

Δυσκολεύεστε στα αλήθεια να συνυπάρξετε μ' αυτή την εκδοχή των ανθρώπων, κι αυτό είναι στη πραγματικότητα που εξοργίζει κι εσάς, κι εμάς που σας ακούμε να το λέτε κοινωνική πολιτική.

Το πολυδιαφημισμένο άβατο των Εξαρχείων, σήμερα καταλύθηκε. Κι αν ο δράκος δεν ήταν αυτός που σου 'ταξαν, μη σκας έρχονται καλύτερα.
Ορέστης Μάτσας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.