Η επιχείρηση πλαγιοκόπημα με αποσκιρτήσεις στελεχών της παράταξης του πρώην δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, μάλλον φαίνεται πως είχε ένα νέο επεισόδιο.

Για άγνωστο λόγο (ή μήπως για σαφώς προβλέψιμο ; ) δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας παρουσίασε ως πιθανό ενδεχόμενο την αποχώρηση από την δημοτική ομάδα "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" και της Πάττης Πασχαλίδου.

Έχουν ήδη αποχωρήσει, καταθέτοντας δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης, οι δύο πρώην προβεβλημένοι, και μονίμως, ενταγμένοι στο payroll της προηγούμενης διοίκησης, συνεργάτες του πρώην δημάρχου οι Σπύρος Αδαμίδης, Πρόεδρος επί πενταετία του Δημοτικού Συμβουλίου, και ο Μάκης Μπίρος, Αντιδήμαρχος και μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΘ.

Οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησής τους που κατατέθηκαν στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Έφη Ζαριφέ, και συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν διαφωτίζουν για τον λόγο της απόφασής τους.

Όταν δε αμφότεροι χαρακτηρίστηκαν αγνώμονες από τον Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος ζήτησε μάλιστα και την κατάθεση της έδρας τους, ώστε να πληρωθεί από επιλαχόντες, εκείνοι αρνήθηκαν. Ο δε πρώην Πρόεδρος του ΔΣ αντέταξε πως οι ψήφοι που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές ήταν προσωπικές του και προς επίρρωση του ισχυρισμού του επικαλέστηκε τον μειωμένο αριθμό ψήφων που έλαβε ο συνδυασμός και ο υποψήφιος δήμαρχος κατά την δεύτερη Κυριακή.

Σε αυτούς του δύο πρώην συνεργάτες της προφανώς αναφέρεται στη χθεσινή ανάρτηση - απάντησή της η Πάττη Πασχαλίδου όταν γράφει πως " Τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του τόσο εκκωφαντικά, ποτέ δεν θα τον ξεγελούσα, κατεβαίνοντας με συγκεκριμένο συνδυασμό, και μετά φεύγοντας από τον συνδυασμό αυτόν αμέσως μετά τις εκλογές, επειδή ο επικεφαλής δεν εκλέχτηκε δήμαρχος."


Η δήλωση - διάψευση της Πάττης Πασχαλίδου

Αισθάνομαι άβολα που αναγκάζομαι να επιβεβαιώσω τα αυτονόητα. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, και στο Δήμο μας, ιστοσελίδα αγνώστων κινήτρων έβγαλε «αποκλειστικό» ότι αποχωρώ από την παράταξη ‘Θερμαϊκός Νέα Πορεία’, με την οποία εκλέχτηκα και σε αυτές τις εκλογές, αδόλως άραγε;
Δεν συνηθίζω να μιλώ δημόσια, γιατί πιστεύω πως εμείς που ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση, θα πρέπει αντί για εμάς, να μιλούν οι πράξεις και τα έργα μας.
Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το δημοσίευμα, αλλά βλέπω ότι παίρνει διαστάσεις.
Ενημερώνω λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι φυσικά και δεν αποχωρώ, φυσικά και δεν ανεξαρτητοποιούμαι.
Δεν ξέρω αν θεωρούμαι «βαρύ χαρτί», σίγουρα όμως θεωρώ πολύ βαριά την εντολή που μου έδωσε ο κόσμος. Τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του τόσο εκκωφαντικά, ποτέ δεν θα τον ξεγελούσα, κατεβαίνοντας με συγκεκριμένο συνδυασμό, και μετά φεύγοντας από τον συνδυασμό αυτόν αμέσως μετά τις εκλογές, επειδή ο επικεφαλής δεν εκλέχτηκε δήμαρχος.
Η θέση για μένα δεν αποτελεί αυτοσκοπό, επέλεξα να κατέβω με το συγκεκριμένο συνδυασμό και δήμαρχο, -που με τίμησε επί πέντε έτη με τη θέση της Αντιδημάρχου-, με την πεποίθηση και το όραμα της ολοκλήρωσης των έργων που θεμελιώθηκαν στη θητεία μας.
Προφανώς από τη θέση της αντιπολίτευσης που βρίσκομαι, υπόσχομαι στους δημότες Θερμαϊκού, ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους, θα επικροτώ κάθε τι θετικό, συμβάλλοντας και εγώ τόσο με την επιστημονική μου κατάρτιση, όσο και με την εμπειρία που απέκτησα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.