Το έργο του Banksy που απεικονίζει το βρετανικό κοινοβούλιο γεμάτο με χιμπατζήδες στις θέσεις των βουλευτών, πουλήθηκε σχεδόν στην τιμή των 9,9 εκατομμυρίων λιρών (11,1 εκατομμύρια ευρώ) χθες βράδυ στο Λονδίνο ύστερα από μια «μάχη» 13 λεπτών.

Πρόκειται για τιμή-ρεκόρ για τον Βρετανό καλλιτέχνη δρόμου, όπως ανακοίνωσε μετά δημοπρασία ο οίκος Sotheby's όπου εκτιθόταν εδώ και μία εβδομάδα το περίφημο έργο, μέχρι αν βγει στο σφυρί.

Ο περίφημος πίνακας που παρουσιάζει τα «μαϊμούδια» να έχουν αντικαταστήσει τους άνδρες και τις γυναίκες πολιτικούς ξεπέρασε κατά πέντε φορές την εκτίμηση του οίκου που ανέμενε να φτάσει το πόσο των 2 εκατομμυρίων λιρών.

Ο μεγαλύτερος γνωστός καμβάς του Banksy μήκους τεσσάρων μέτρων και ίσως ο πιο επίκαιρος είχε αρχικά τίτλο «Question Time», ο οποίος άλλαξε σε «Devolved Parliament», και ζωγραφίστηκε για το Μουσείο Μπρίστολ του 2009, που προσέλκυσε πάνω από 300.000 επισκέπτες .

Ο επικεφαλής στο τμήμα σύγχρονης τέχνης Ευρώπης του οίκου, Άλεξ Μπράντσικ, σχολίασε πως ο καλλιτέχνης απλοποιεί τις πιο πολύπλοκες πολιτικές καταστάσεις της κοινωνίας σε μια απλή εικόνα που είναι εύκολα κατανοητή στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το προηγούμενο ρεκόρ για έργο του μυστηριώδους καλλιτέχνη ήταν 1,87 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια ευρώ), το 2008 στην Νέα Υόρκη για τον πίνακα «Keep It Spotless».
πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.