ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΘ

30 Σεπτεμβρίου 2019

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του Δήμου Θερμαϊκού και με αντικείμενο την αντιτσιγγανική και παράνομη έξωση Ρομά στην περιοχή Τσαΐρια. Η έξωση είναι απολύτως παράνομη καθώς δεν έχει προβλεφθεί μετεγκατάσταση και ο ρατσιστικός εμπαιγμός από την πλευρά του δήμου ακραίος, καθώς εξαπάτησε τους κατοίκους του καταυλισμού να αποχωρήσουν΄”προσωρινά” για να καταστρέψει τις κατοικίες τους -με πρόσχημα την ανθυγιεινή καύση των σκουπιδιών- τη στιγμή που ο ίδιος δήμος, μεταξύ άλλων, δεν είχε καν φροντίσει να τους παρέχει κάδους απορριμάτων. Προτείνουμε να κληθεί ως μάρτυρας η πρώην Ειδική Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά Κατερίνα Γιάντσιου η οποία αναφέρεται πως έκανε ενέργειες για τη νόμιμη μετεγκατάστασή τους οι οποίες αγνοήθηκαν από το Δήμο Θερμαϊκού.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.