Όπως πληροφορούμαστε από δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ξεκίνησε ( έστω και στο παραπέντε... ή στο και πέντε;) ο καθαρισμός των επτά επικίνδυνων ρεμάτων στην περιοχή του πρώην δήμου Θερμαϊκού αλλά και των υπολοίπων σε Μηχανιώνα και Επανομή.

Με δεδομένο τις εκτεταμένες καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες σε ένα πλήθος περιοχών της χώρας μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται τυχεροί οι κάτοικοι του Θερμαϊκού που δεν θρήνησαν νέα θύματα και χαμένες περιουσίες.

Έστω και έτσι να πούμε καλοδεχούμενες οι ενέργειες αν και το ουσιαστικότερο θα ήταν η οριστική διευθέτηση των ρεμάτων, που κάποτε πρέπει να πάψουν να υφίστανται ως δαμόκλειος σπάθη επί των κτιρίων και κατοίκων.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:
Μετά από μεγάλες προσπάθειες ξεκίνησε επιτέλους η συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής.
Μεγάλη εργολαβία δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς για την διευθέτηση των ρεμάτων προς αποφυγή προβλημάτων από θεομηνίες και έντονες βροχοπτώσεις , πιθανά δυστυχήματα και καταστροφή περιουσίων. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε πρωτίστως το περιβάλλον περιορίζοντας τις ενδεχόμενες καταστροφές .
Η διάρκεια της συνεργασίας με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι (6) μήνες .
Τα πρώτα ρέματα που καθαρίζονται και διευθετούνται είναι κυρίως αυτά που διέρχονται από πυκνοκατοικημένες περιοχές διότι εκεί εντοπίζεται η μεγαλύτερη συσσώρευση βλάστησης και απορριμμάτων αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών μετά από έντονη βροχόπτωση.
Με εντατικούς ρυθμούς και σωστή συνεργασία, σε λίγο χρονικό διάστημα ο καθαρισμός όλων των ρεμάτων του Δήμου Θερμαϊκού θα είναι γεγονός, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής όλων των πολίτων του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.