Για αυταρχικότητα και αντιδημοκρατική λειτουργία κατηγορείται η διοίκηση Τσαμασλή από δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Μαυρομάτη και Τζέκου) η οποία αντιπολίτευση σύσσωμη αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της διοίκησης Τσαμασλή να ακούσουν τα παράπονα από τις καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου που παραμένουν απλήρωτες επί τρεις μήνες.

Ας παρακολουθήσουμε τόσο το δελτίο τύπου της διοίκησης Τσαμασλή με το οποίο επικροτείται η "πρωτοβουλία" του δημάρχου για την αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ίδρυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Αγγελοχώρι.

Ακολουθούν αναρτήσεις του πρώην δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη που μέμφεται την διοίκηση Τσαμασλή για την δημιουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, όπως και του Θεόδωρου Τζέκου για την αυταρχικότητα της διοίκησης και την έλλειψη διαλόγου.

Να σημειώσουμε πως δεν έχουν έρθει σε γνώση μας οι θέσεις των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Το δελτίο τύπου Τσαμασλή

Ομόφωνα ψηφίστηκε το 2ο Θέμα στη 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Θερμαϊκού, που πραγματοποιήθηκε στις 25/11/2019.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις του επί του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) Παραλιακού Μετώπου (ΠΜ) Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ).

Σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου η πρόταση για δημιουργία, κατασκευή και λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και τουριστικού καταφυγίου στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού .Έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα συμβάλουν στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Το ΕΧΣ ΠΜ ΠΣΘ υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχει ολοκληρωθεί η Α Φάση της Μελέτης του. Θα συνοδεύεται από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και Γεωλογική Μελέτη Καταλληλόλητας. Η ΣΜΠΕ και το ΕΧΣ εγκρίνονται με Προεδρικό Διάταγμα.


Η ανάρτηση Γιάννη Μαυρομάτη

Δίχως ντροπή και αμετροέπεια ο κ.Τσαμασλής δημοσιοποιεί οτι χθές ψευδώς οτι με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης(ΝΑ.ΖΩ) στην Ν.Μηχανιώνα.Η αλήθεια είναι οτι απο τους 33 συμβούλους μολις οι 16 ψήφισαν υπερ της εισήγησης αφού η απάνθρωπη στάση του απεναντι στις απλήρωτες επι 3 μήνες καθαρίστριες σχολείων ανάγκασε τους υπόλοιπους να αποχωρήσουν.Προσπαθεί με ψέμματα και επικοινωνιακά τρικ να κρύψει την ζημιά που μπορεί να προκληθει στον δήμο μας και στην τουριστική του ανάπτυξη.Αλλα κυρίως την ανεπανόρθωτη βλαβη του περιβάλλοντος.
1.Γιατί την ΝΑ.ΖΩ την εδιωξαν απο τα όρια τους 2 δήμοι απειλώντας μαλιστα οτι αυτό θα ήταν αιτία πολέμου;
².Η χωροθετηση της ΝΑ.ΖΩ ξεκίνησε εδώ και 2 χρονια επι του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου παραλιακού μετώπου πολεοδ.συγκρ.θεσ/νίκης που η Περιφέρεια Κεντρ.Μακεδονιας χρηματοδοτεί με τον τίτλο "απο το Καλοχώρι στο Αγγελοχώρι"και προβλέπει να γίνει διπλα στο αεροδρόμιο στα όρια όμορου δήμου.Γιατί την δεχόμαστε;Ποιοί σκοποι υπηρετούνται;
3.Γιατί δεν κλήθηκε ο μελετητής σ'αυτην την συνεδρίαση ως ο πλεον ενημερωμένος.Αυτός που πρότεινε την ΝΑ.ΖΩ εκτος δημου Θερμαικού;
4.Γιατί δεν εισηγήθηκε ούτε καν η τεχνική υπηρεσία μας το θέμα παρα ο κ.Τσαμασλής που ούτε ειδικές ούτε τις τεχνικες γνώσεις κατέχει για το αντικειμενο.
5.Η Μηχανιώνα είναι ήδη πολυ επιβαρυμένη με τον Βιολογικό και την Ιχθυόσκαλα.Ο στρατηγικος σχεδιασμός που ψηφίσθηκε απο την διοικηση μας προβλέπει την δημιουργία ενος παραδοσιακού καρνάγιου που θα επιλύει τα προβλήματα των αλιέων μας,στον χώρο που λειτουργούσε παλιά.
Την παρανοική αυτή πρόταση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οχι μόνο στη Μηχανιώνα αλλα και σε κανένα σημείο του δήμου μας και να μετατραπεί σε απεραντη χαβούζα η περιοχή μας.
Αγαπάμε τον τόπο μας και δεν επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε με οποιοδήποτε κόστος τον οικονομικό και περιβαλοντικό του μαρασμό υπερασπιζόμενοι αυτον με ολες μας τις δυνάμεις.


Η διαμαρτυρία της παράταξης Τζέκου για την αυταρχικότητα της διοίκησης Τσαμασλή

Μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο μας. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης παραβρέθηκαν δεκάδες καθαρίστριες και καθαριστές των σχολείων του δήμου μας και ζήτησαν για 5 λεπτά το λόγο για να εκθέσουν ένα μείζον ζήτημα που σχετίζεται με τις συμβάσεις και τις πληρωμές τους. Δυστυχώς η πρόεδρος του ΔΣ αρνήθηκε επίμονα να δώσει το λόγο σε εκπρόσωπό τους, παρά τις παρακλήσεις πολλών συμβούλων. Η αυταρχική και αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά, απέναντι σε ένα νόμιμο δικαίωμα μιας ομάδας δημοτών μας, οδήγησε την κατάσταση εκτός ελέγχου και προκάλεσε αρχικά την αποχώρηση 11-12 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας. Κατόπιν τούτου η παράταξη μας κατήγγειλε την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του δήμου, την αδυναμία διαχείρισης μιας νόμιμης αντιπαράθεσης και αναγκάστηκε να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη από τη συνεδρίαση. Εκτός αυτού για πρώτη φορά η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα της μειοψηφίας και της παράταξής μας (π.χ. αποκλεισμός εκλογών στα ΚΑΠΗ, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αποχετευτικό Επανομής, αναψυκτήρια ποταμού κλπ) παραπέμποντάς μας στην επόμενη συνεδρίαση. Με οριακή λοιπόν απαρτία η πλειοψηφία προχώρησε τη συνεδρίαση και συζήτησε μόνη της ουσιαστικά τα πολύ σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης. Προφανώς θα θέλαμε να είμαστε παρόντες και να τοποθετηθούμε επί των θεμάτων αυτών, αλλά με τον τρόπο αυτό θα νομιμοποιούσαμε μια απαράδεκτη, παράνομη και αντιδημοκρατική τακτική. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι διαδικασίες διαλόγου και δημοκρατικής συζήτησης είναι πολλές φορές κουραστικές και επίπονες, αλλά οι μόνες που οδηγούν σε αποδεκτές και εν τέλει δίκαιες λύσεις και μέχρι να βρεθεί κάποιο καλύτερο σύστημα θα τις υποστούμε…
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ποιο καρναγιο ρε μαυροματη αυτό το παράνομο και χωρίς άδεια που το διεκδικούσαν τα δύο αδέρφια και είχαν τρελαθεί στις παρανομίες και στις μυήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.