Όσοι (ευ)πιστοί προσέλθετε φαίνεται να λέει ο Δήμος Θερμαϊκού προκειμένου να συσταθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Παράταση δίδεται μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου σε φορείς και δημότες προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους να συμμετέχουν στην Επιτροπή.
Η αρχική προθεσμία που έληξε στις 29 Οκτωβρίου παρήλθε ουσιαστικά άπρακτη γιατί δεν φαίνεται να δελέασε ικανό αριθμό φορέων και δημοτών.
Και φυσικά δεν έχουν άδικο όσοι δεν το σκέφτονται καν, αφού η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο ρόλος της Επιτροπής στην πράξη είναι διακοσμητικός και χειραγωγήσιμος από την εκάστοτε διοίκηση.

Με νέα λοιπόν πρόσκληση ο Δήμος Θερμαϊκού προκειμένου να συγκροτήσει τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, καλεί όλους τους Φορείς και τους δημότες του:

- Τοπικούς, Εμπορικούς και Επαγγελματικούς Συλλόγους και Οργανώσεις
- Επιστημονικούς Συλλόγους και Φορείς
- Τοπικές Οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών
- Εργαζομένους στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα
- Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων
- Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς
- Εθελοντικές Οργανώσεις και Κινήσεις Πολιτών
- Οργανώσεις και Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών
- Εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων Νέων,
- Δημότες

να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους να συμμετέχουν στην Επιτροπή. Συγκεκριμένα, οι μεν φορείς να δηλώσουν τους εκπροσώπους τους (έναν τακτικό και έναν αναπληρωτή, με τα στοιχεία επικοινωνίας τους), οι δε δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Θερμαϊκού να καταθέσουν αίτηση εγγραφής τους στον ειδικό κατάλογο που τηρείται στον Δήμο, προκειμένου να οριστούν μετά από κλήρωση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, πλην της περίπτωσης των δημοτών και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Ο αριθμός των δημοτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή είναι ίσος με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων. Συνεπώς, ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν μετά από κλήρωση κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεφτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ' αυτή.

Οι δηλώσεις – αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται:
Ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Θερμαϊκού (οδός Μ. Αλεξάνδρου 2, Τ.Κ. 57019, Περαία), Γραφείο Πρωτοκόλλου.
Μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ) στο τηλ.: 2392022368,
Μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης mayor@thermaikos.gr.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.