Μια συνεδρίαση που μεταβλήθηκε σε παζάρι. 
Συζητήθηκε η παράταση των μισθώσεων των αναψυκτηρίων.
Εισήγηση έκανε ο Σπύρος Αδαμίδης, με την οποία αναφέρθηκε στο νόμο που θεωρεί ότι παράταση των μισθώσεων θα είναι προς το συμφέρον του δήμου αλλά και των επιχειρηματιών και με δεδομένο πως ο νόμος ορίζει ως οροφή τα δώδεκα χρόνια, πρότεινε την παράταση της μίσθωσης των μπιτσόμπαρων του Ποταμού για τέσσερα χρόνια.
Όλοι βέβαια έπλεξαν εγκώμια των επιχειρηματιών κυρίως για τα έσοδα που προσφέρουν στον δήμο (συνολικά λίγο πάνω από τα 150 χιλιάρικα ευρώ το χρόνο). Κάποιοι, κυρίως η πλειοψηφία δια του εισηγητή της Κωστή Κούτουκα, τους στήριξαν για την συνέπειά τους αντιπροτείνοντας παράταση δύο συν δύο χρόνων, θέση που εξ αντικειμένου φάνηκε πως έγινε για να διασφαλίζεται η συνέχιση της εκπλήρωσης των αυτονόητων οικονομικών τους υποχρεώσεων προς ον δήμο.
Σε τελείως διαφορετικό κλίμα η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που για λόγους αρχής είναι αντίθετη με την εμπορευματοποίηση και μειώνει την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις ακτές.

Κάπου εκεί έγινε παρέμβαση από τον Δήμαρχο, που αφού άφησε αιχμές για εξόφληση υποχρεώσεων των επιχειρηματιών μετά από όχληση του ίδιου, θέλησε να δώσει μια αβανταδόρικη 12ετή παράταση την οποία όμως την έσπασε σε διετίες. Πρόταση όμως που μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο κατά το ένα τρίτο (όσα και τα χρόνια της θητείας του).
Οι επιχειρηματίες δια εκπροσώπων τους τάχθηκαν υπέρ της εισήγησης που ήταν κοινή όλων σχεδόν των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Το σώμα με 17 θετικές ψήφους τάχθηκε υπέρ της παράτασης των μισθώσεων  για μια τετραετία (παρατάξεις Μαυρομάτη, Παράσχου, Τζέκου, Χατζηβαλάση και Καπλάνης, Αδαμίδης) χωρίς να γίνει κατανοητό αν θα υπάρξει ή όχι αύξηση του μισθώματος. Μειοψήφησε η παράταξη του Δημάρχου, λευκό ψήφισε η Ντίνα Μόραλη της Λαϊκής Συσπείρωσης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.