Την κινητοποίηση των υπερμάχων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητά με νέα ανάρτησή της Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- βιώνει απάνθρωπη συμπεριφορά και βασανιστήρια.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η ίδια δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του για περισσότερες από 60 ώρες, αν και μετέβη στο Παρίσι, όπου εκδόθηκε από την Ελλάδα ο Mr. Bitcoin.

Η κ. Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ωμή και κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα τόσο των δικηγόρων, όσο και των κρατουμένων.

Με ανάρτησή της στο Facebook η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος διανύει την 37η ημέρα της απεργίας πείνας, μεταφέρθηκε βίαια από το νοσοκομείο στην Αθήνα την Πέμπτη, αφού του απαγορεύθηκε να επικοινωνήσει μαζί της.

Η ίδια ανέφερε πως ενημερώθηκε από τη γιατρό του, τρεις ώρες αργότερα, όταν την κάλεσε για να συναντηθεί με τον πελάτη της.

Όπως πρόσθεσε, η γιατρός περιέγραψε ένα σκηνικό τρόμου με αστυνομικούς και ένοπλους άνδρες, οι οποίοι διέταξαν τους γιατρούς να υπογράψουν για το εξιτήριο από το νοσοκομείο, αν και ο Αλεξάντερ Βίνικ που εξαιρετικά αδύναμος.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει πως ο Βίνικ δεν κατηγορείται για οποιοδήποτε βίαιο έγκλημα που θα «δικαιολογούσε» αυτήν την υπερβολική ένοπλη αστυνομική παρουσία, ούτε αντιμετωπίζει καμία κατηγορία στην Ελλάδα.
Από την Ελλάδα στη Γαλλία ο Αλεξάντερ Βίνικ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη η υπόθεση μετατράπηκε σε θρίλερ, καθώς η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε αρχικά ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πελάτη της.

Αργότερα, η ίδια ενημέρωσε ότι αστυνομικοί πήραν τον Βίνικ από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν καθώς πραγματοποιεί πάνω από 30 ημέρες, απεργία πείνας.

«Ο Αλεξάντερ απήχθη, χωρίς να υπάρχει ούτε η απόφαση του ΣτΕ, που από μόνη της ΔΕΝ είναι εκτελεστή», κατήγγειλε, ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωνε άγνοια για το πού βρίσκεται ο Ρώσος πολίτης.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε ότι ο Βίνικ βρισκόταν στο νοσοκομείο Hotel Dieu στο Παρίσι, κάτι που έμαθε από Γαλλίδα δικηγόρο διότι «οι ελληνικές αρχές κρύβονται και παριστάνουν τις ανήξερες».

Συνοψίζοντας όλα όσα συνέβησαν την Πέμπτη, η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε «απαγωγή» του Βίνικ από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
  • Του απαγόρευσαν κάθε επικοινωνία από τις 9.30 το πρωί
  • Τον πήραν από το Νοσοκομείο στις 13.30, δηλαδή 2,5 ώρες πριν την καθαρογραφή της απόφασης
  • Χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει τον έβαλαν σε αυτοκίνητο, χωρίς να του πουν πού πάει
  • Άρχισε να βλέπει πινακίδες αεροδρομίου κ κατάλαβε ότι τον πάνε στο αεροδρόμιο, χωρίς να ξέρει πού
  • Στο αεροδρόμιο είδε Γάλλους αστυνομικούς και μπαίνοντας στο αεροπλάνο κατάλαβε ότι τον πάνε στη Γαλλία
  • Δεν υπήρξε ούτε Εισαγγελέας ούτε διερμηνέας ούτε ενημέρωσή του για τίποτε
πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.