Μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Οικειοθελώς σε απομόνωση έχουν τεθεί και συγγενικά της πρόσωπα προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του ιού.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενημερώνει για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Καλό μεσημέρι σε όλους. Ψυχραιμία να έχουμε. Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση της νόσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας.

Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, το αποτέλεσμα του υπόπτου περιστατικού στο «Αττικόν» είναι αρνητικό. Σας ευχαριστώ.

Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.