Είχαν προηγηθεί οι Ιταλοί, οι οποίοι όμως έχουν τους νεκρούς τους από τον κορονοϊό, αλλά δειλά είχε ξεκινήσει και σε μας παρ'ότι δεν υπήρχε κρούσμα στην Ελλάδα.

Χθες όμως μετά την ανακοίνωση για την ύπαρξη του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη, ο πανικός ξεχείλισε.

Μία μέρα μετά άδειασαν τα ράφια των supermarkets μετά την επίθεση τρομοκρατημένων καταναλωτών. Δεν υπάρχει πλέον στα καταστήματα αλεύρι, ζυμαρικά, κατεψυγμένα. Εξαντλούνται ακόμα απολυμαντικά, αντισηπτικά, χαρτομάντηλα, κονσέρβες και έπεται συνέχεια.

Ένας πραγματικά αδικαιολόγητος πανικός που εκδηλώνεται με απροσδόκητη ένταση.

Το υπουργείο Υγείας μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ηρεμεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα.


Κατάσταση παρόμοια με αυτή του '86 ;;;

Θυμηθήκαμε οι παλιαότεροι, την αντίστοιχο πανικό μετά από το ατύχημα στον αντιδραστήρα 4 του Τσερνόμπιλ. Τότε λίγες μέρες μετά τις 26 Απριλίου του '86, όταν είχε γίνει γνωστή με καθυστέρηση η μεγάλη διαρροή τεράστιων ποσοτήτων ραδιενεργού υλικού.


Όταν έγινε πλέον με βεβαιότητα γνωστή η μεγάλη καταστροφή και το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να παραδεχθεί και να πληροφορήσει την Ευρώπη, μετά από πιέσεις από την Σουηδία που πρώτη την αποκάλυψε, το ραδιενεργό νέφος είχε καλύψει σχεδόν όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, είχαμε Μεγάλη Εβδομάδα και έγινε γνωστό το πυρηνικό ατύχημα στις 29 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη.
Επακολούθησε η κόλαση.
Προκλήθηκε ένα είδος ομαδικής υστερίας, που πήρε κατά βάση τη μορφή επιδρομής στα σούπερ μάρκετ.

Οι εταιρίες γάλακτος και κονσερβών είδαν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται. Επιχειρηματίες έγιναν πλούσιοι… κατά λάθος μέσα σε 2 μέρες, χάρη σε ένα δυστύχημα που μπορούσε να στερήσει (και η αύξηση των περιστατικών καρκίνου πιστεύεται ότι εν πολλοίς στο Τσερνόμπιλ οφείλεται) τη ζωή ακόμα και των ίδιων.

Μέσα σε 2 ημέρες αγοράστηκαν κουτιά γάλατος εβαπορέ και κατεψυγμένα προϊόντα που υπό κανονικές συνθήκες διανέμονται σε ένα εξάμηνο! Η παγκόσμια κοινή γνώμη, άμαθη μπροστά σε έναν αόρατο και άγνωστο έως τότε εχθρό, λειτούργησε σπασμωδικά.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε η ελληνική. Στο επίκεντρο της κριτικής – για ολιγωρία – τέθηκαν ο «Δημόκριτος» και το Υπουργείο Υγείας, που «άφησαν τους καταναλωτές να αγοράζουν λαχανικά για το Πάσχα παρά το γεγονός ότι μπορεί να είχαν προσβληθεί από ραδιενέργεια».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.