Η αστυνομία στην κινεζική πόλη Wuhan ζήτησε συγγνώμη από τον ήρωα-γιατρό Λι Βενλιάνγκ - ο οποίος έθεσε για πρώτη φορά τον συναγερμό για τον κοροναϊό και αργότερα πέθανε αφού είχε προσβληθεί από τον Covid-19 - για τις ενέργειες και επίπληξη εναντίον του αναφορικά με την καταγγελία του, ως "διάδοση ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο". Η απολογητική έκφραση συγνώμης έρχεται ως αποτέλεσμα των πορισμάτων της Εθνικής Εποπτικής Επιτροπής ότι "η αστυνομική δράση υπήρξε ακατάλληλη".


Τρεις άλλοι γιατροί πέθαναν από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία. Έτσι, οι νεκροί ανέρχονται σε 10 συνολικά, για τους επιβεβαιωμένους θανάτους μεταξύ του ιατρικού προσωπικού. Οι τρεις γιατροί που πέθαναν είναι ο Luigi Ablondi, πρώην γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Crema. Ο Giuseppe Finzi, νοσοκομειακός γιατρός από την Cremona και ο Antonino Buttafuoco, γενικός ιατρός από το Μπέργκαμο. Πηγή της είδησης είναι η Εθνική Ομοσπονδία Ιατρικών Παραγγελιών (Fnomceo).


Οι πρώτες δοκιμές στον άνθρωπο θα πραγματοποιηθούν από την Γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, που αναπτύσσει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού , που ως γνωστό προκάλεσε το ενδιαφέρον του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, για να προσελκύσει τους επιστημονές της στην Αμερική. 

Η CuerVac είναι σε θέση να παράγει πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως, δήλωσε ο Friederische von Bohlem, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dietmar Hopp Dievini, που κατέχει το 82% του CureVac, στην εφημερίδα Rheinische Post.



πηγή: ANSA.it


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.