Ένας ακόμη συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε πέντε, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει στα 387, καθώς διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα.

Όπως ειπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από αυτά τα κρούσματα, τα 60 είναι άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό και δεν είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 69 έτη και όλοι τους έπασχαν από σοβαρές υποκείμενες νόσους. Επιπρόσθετα 14 άτομα πήραν εξιτήριο. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα.

Σχετικά με περαιτέρω μέτρα που αφορούν τον τομέα Υγείας, ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργίας τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές δομές Υγείας

Η στρατηγική παραμένει ο περιορισμός κατ’οίκον των ελαφρών περιπτώσεων με την κατά το δυνατόν μηδενική επαφή με άλλους, με ταυτόχρονη επικοινωνία με τον γιατρό του και αποφυγή του εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος μπορεί να είναι αρνητικός, ιδίως την περίοδο επώασης, υπενθύμισε ο κ. Τσιόδρας.

Για κάθε 5 ασθενείς που είναι κριτικά άρρωστοι, από πίσω είναι άλλοι 95 οι οποίοι έχουν στο 85% των περιπτώσεων ελαφρά μορφή της νόσου και στο 10-15% τη μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας μαζικός εργαστηριακός έλεγχος που δεν γίνεται με τρόπο συγκεκριμένο, που να μην φέρνει σε επαφή τον ύποπτο με άλλους υπόπτους ή το σύστημα Υγείας ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού ή και έκθεσης στον ιό από άτομα που έχουν κάτι άλλο, όπως μια κοινή εποχική ίωση ή γρίππη, τόνισε ο κ. Τσίοδρας.

Αυτήν τη στιγμή γίνεται ειδικός σχεδιασμός συστήματος καταγραφής και περιστατικών στην κοινότητα, ο οποίος δεν θα ενέχει αυτόν τον κίνδυνο και θα γίνεται κατά το δυνατόν σε δειγματοληψία στο σπίτι.

Μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη, 18.03.2020, στις 06:00 το πρωί “δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες”, τόνισε.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέγνωσε όλη την λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από την τετάρτη, 18.03.2020, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν,

Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.