Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Αν και σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την αύξηση των ασθενών αλλά και για να καταφέρει να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τα κρούσματα του κοροναϊού έφτασαν τα 66 στη χώρα μας, καθώς χθες Σάββατο εντοπίστηκαν 21 νέα περιστατικά.

Από αυτά 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στο νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

O συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 66, 51 εκ των οποίων ανήκει στην ομάδα που ταξίδεψε στους Άγιους Τόπους και στις επαφές τους.

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Την ίδια στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων νεαρής που νοσηλεύεται με ύποπτα συμπτώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας. Πρόκειται για 21χρονη που είχε ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους με το γκρουπ από την Αμαλιάδα.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη, εφόσον πρόκειται για ιό με πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, ωστόσο συστήνουν ψυχραιμία και επισημαίνουν ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται στόχος είναι να καθυστερήσει η διασπορά της νόσου.


ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Σήμερα Κυριακή στις 11 το πρωί έχει προγραμματισθεί η νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ετοιμάσουν πακέτα μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση της νόσου, με βάση και τις εντολές που δόθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται και οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής όπου αποφασίστηκαν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Παράλληλα, θα εξεταστεί πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.