Τελικά επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα του  προστίμου των 150€ που επιβλήθηκε σε άστεγο στο Ρέθυμνο.
Όπως διευκρινίστηκε, 
μετά τον σάλο που προκλήθηκε, υπήρξε απαλοιφή του από την τροχαία Ρεθύμνου αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξε γι αυτό ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Ρέθυμνο, αναφέρεται πως ο άνθρωπος στον οποίο είχε επιβληθεί το πρόστιμο, είναι τοξικοεξαρτημένος και πράγματι δε διαθέτει μόνιμο τόπο κατοικίας, αλλά διαμένει σε διάφορα σπίτια ή πρόχειρα καταλύματα στην πόλη.


Και στη Θεσσαλονίκη

Διαδοχικές καταγγελίες επιβολής προστίμου σε άστεγους της Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία της “άσκοπης μετακίνησης” κατέγραψε την τελευταία εβδομάδα η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι καταγγελίες για πρόστιμα σε άστεγους, ανάμεσά τους κι ένα ζευγάρι στο οποίο η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο τέσσερις φορές!

Τα περιστατικά αυτά καθιστούν αναγκαίες ορισμένες διευκρινίσεις:

– Η αστεγία είναι κατάσταση και όχι διεύθυνση. Η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας λόγω της πανδημίας βαραίνει την ελληνική πολιιτεία η οποία δεσμεύτηκε για τη δημιουργία τέτοιων χώρων. Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας των αστέγων της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.