Ο ελληνικός καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια στη χώρα μας, συνυφασμένη με τη χαλάρωση ή το ευωδιαστό ξεκίνημα της ημέρας μας. Αυτή η συνήθεια όμως δεν κάνει καλό μόνο στη ψυχολογία αλλά και στην καρδιά μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν ύστερα από μελέτη της επίδρασης της κατανάλωσης ελληνικού καφέ σε έναν από τους πιο μακροβιότερους λαούς του κόσμου, τους κατοίκους της Ικαρίας. Οι κάτοικοι της Ικαρίας, που φθάνουν εύκολα τα 100 έτη, έχουν γίνει συχνά αντικείμενο μελέτης από γιατρούς σε όλον τον κόσμο που αναζητούν το μυστικό της μακροζωίας τους.

Η «Μελέτη της Ικαρίας» πραγματοποιήθηκε από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξετάστηκαν κάτοικοι ηλικίας 55 – 100 ετών! Μελετήθηκε ειδικώς η σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση καφέ και την επίδρασή της την υγεία των ανθρώπων του νησιού.

Το μεγάλο ποσοστό του 87% των συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος στη μελέτη αποδείχτηκε πως έπιναν ελληνικό καφέ κάθε μέρα και είχαν την καλύτερη αρτηριακή υγεία. Διευρύνοντας περισσότερο αυτό το αποτέλεσμα διαπιστώθηκε πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο ελληνικός καφές βοηθούν την καλή αρτηριακή λειτουργία, αυξάνοντας την ικανότητα του οργανισμού να προσλαμβάνει μονοξείδιο του αζώτου, μια ικανότητα που είναι μειωμένη στους ασθενείς με υπέρταση.

Στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι εθελοντές έπασχαν ήδη από υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση ελληνικού καφέ συνδέθηκε με την καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου, χωρίς αρνητική επίδραση στην πίεση.

Αποδεικνύεται λοιπόν πως ένα φλιτζάνι καφέ είναι μια ευεργετική συνήθεια, πλούσια σε πολυφαινόλες και πολύτιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία που ωφελούν την καλή λειτουργία της καρδιάς επομένως και του οργανισμού ολόκληρου γενικότερα.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.