Με εφαρμογή επιδιώκει να διευκολύνει τη μέθοδο της ιχνηλάτησης το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας, όπως εξήγησε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή την οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κατεβάσει στο κινητό του και η οποία θα καταγράφει τη διακίνηση του για περίοδο δύο εβδομάδων, ώστε αν διαγνωσθεί κάποια στιγμή με κορωνοϊό, να μπορεί να ενημερώσει για τις κινήσεις του και τις επαφές που είχε. Ξεκαθαρίζεται ότι διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη, καθώς θα έχει πρόσβαση μόνο ο ίδιος και αυτός θα είναι εκείνος που θα τα δείχνει στις αρχές.

Πρόσθεσε ότι καταγράφονται 200-220 χιλιάδες κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις ημερησίως. Μόνο την Παρασκευή καταγράφηκαν 206 χιλιάδες, οι 100 χιλιάδες ήταν για τον λόγο 2, δηλαδή για είδη πρώτης ανάγκης. Αμέσως μετά έρχεται ο λόγος 6, για άθληση ή για τις ανάγκες των κατοικίδιων, με 40 περίπου χιλιάδες. Το 70% των κατ' εξαίρεση μετακινήσεων αφορούν ψώνια και περπάτημα, ενώ μόνο 12-14 χιλιάδες μηνύματα την ημέρα αφορούν επίσκεψη σε φαρμακείο ή γιατρό.πηγή Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.