Η μοναδική γαλάζια σημαία που χάθηκε από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης είναι αυτή από την Περαία (Πλατεία Μνήμης).

Άρα τις προϋποθέσεις για γαλάζια σημαία συγκέντρωσαν οι παραλίες της Αγ. Τριάδας/ΠΙΚΠΑ, Μηχανιώνας-Τουρμπαλί, Νέων Επιβατών, Περαίας-Κοχύλι και  Ποταμός Επανομής.

Έχουμε όμως αισιόδοξες δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού, σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ο οποίος χωρίς να σχολιάζει την απώλεια διαβεβαιώνει πως θα κινήσει διαδικασίες για να αποκτηθούν δύο νέες σημαίες. Το ερώτημα όμως βρίσκεται στο γιατί δεν κίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες και για να λάβει νέες αλλά κυρίως να μην απωλέσει από τις περσινές.....

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» έχει εξελιχθεί σε ένα αποδεκτό αξιόπιστο και αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας των ακτών και βασίζεται στην υιοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων που θα πρέπει να διαθέτουν οι αιτούμενες για λήψη της "σημαίας" παραλίες.Τα κριτήρια αφορούν όχι μόνο της καθαρότητα των νερών αλλά και τις προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των λουομένων σε συνδυασμό με την καθαριότητας της περιοχής.
Συνολικά το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” για το 2020 κέρδισαν 497 Ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κατατάσσοντας την Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.