Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault λέγεται ότι σχεδιάζει 15.000 περικοπές θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο καθώς προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες εν μέσω της πανδημίας.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο ιός εμβαθύνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η οποία είδε την πρώτη ετήσια απώλεια της σε μια δεκαετία πέρυσι.

Η εταιρεία, η οποία δεσμεύτηκε να μειώσει το κόστος κατά 2 δισ. Ευρώ (1,8 δισ. £), αναμένεται να συζητήσει το σχέδιο την Παρασκευή.

Σχεδόν το ένα τρίτο των μειώσεων αναμένεται να συμβούν στη Γαλλία.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, ένας Γάλλος ηγέτης της εργασίας ενημέρωσε για τα σχέδια ότι πολλές από τις περικοπές στη Γαλλία θα προέλθουν από εθελοντικές απολύσεις ή συνταξιοδότηση.

Η Renault, η οποία διεκδικεί περισσότερο από το 4% της παγκόσμιας αγοράς, απασχολεί περισσότερα από 179.000 άτομα σε 39 χώρες.

Ακόμη και πριν από την πανδημία, η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 3% πέρυσι. Είπε τον περασμένο μήνα, ο αριθμός των πωληθέντων οχημάτων μειώθηκε κατά 25% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και έπεσε ακόμη πιο δραματικά τον Απρίλιο.

Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία κατέχει μερίδιο 15% στην εταιρεία, για πακέτο έκτακτης ανάγκης ύψους 5 δισ. Ευρώ.

Η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε επίσης 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρύτερα κονδύλια διάσωσης με στόχο την ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Σε αντάλλαγμα ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είπε ότι η εταιρεία θα πρέπει να διατηρεί τους εργαζόμενους και την παραγωγή στη χώρα.



πηγή BBC
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.