ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

“Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία” μας είπε ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του νέου επενδυτικού προγράμματος με άξονα τους Δήμους και τις Περιφέρειες..Η νέα καπιταλιστική κρίση - λένε οι κυβερνώντες και τα επιτελεία τους- ότι θα ξεπεραστεί με σωστό σχεδιασμό (!).. "Μπουκωνοντας" με ζεστό χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στέλνοντας τον λογαριασμό σε εργαζόμενους και δημότες.. αυτός είναι ο σχεδιασμός τους..

Τούτη η αντιδραστική πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, είναι που έχει μετατρέψει τους Δήμους σ' ένα φορομπηχτικό μηχανισμό.. με ιδιωτικοποιήσεις, με συρρικνώσει κρίσιμων κοινωνικών δομών, με ανατροπή εργασιακών σχέσεις και δικαιωμάτων κ.α

Την ίδια στιγμή συνάδελφοι οι αντεργατικές Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ήρθαν για να μείνουν. Οι δήμαρχοι έχουν πάρει φόρα και τις αξιοποιούν είτε για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, είτε για προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας, κ.α..

Η υγεία και η ασφάλεια μας στους χώρους δουλειάς, μπαίνει στην ζυγαριά, λογαριάζουν το "κόστος" οι διοικήσεις και δε χορηγούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Απαξιώνουν με κάθε τρόπο υπηρεσίες στρώνοντας τον δρόμο στον ιδιώτη.Αποτέλεσμα όλων αυτών τα εργατικά ατυχήματα να είναι στην ημερήσια διάταξη..

Συνάδελφε

Μέσα σ' όλα αυτά περιμένουμε και το πόρισμα της επιτροπής των σοφών, του υπουργείου εργασίας, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά..που θα οδηγήσει σε πετσοκομμα..Αν του αφήσουμε, να ολοκληρώσουν το έγκλημα οι συνάδελφοι αυτών των ειδικοτήτων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους( από την κατάργηση του επιδόματος), κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.α.)

Τους το κάνουμε ξεκάθαρα για άλλη μία φορά, η λίστα των ΒΑΕ πρέπει να διευρυνθεί, όχι να συρρικνωθεί που προτείνουν οι " σοφοί", πρέπει να ενταχθούν κι άλλες ειδικότητες (μάγειρες, βοηθοί μαγείρων, φυσικοθεραπευτές, φύλακες, οικοδόμοι, εργάτες οδοποιίας, ελαιοχρωματιστές, όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπιτι -νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί- κ.α.)

Συναδέλφισσα , συνάδελφε

Η έλλειψη προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων, έχει χτυπήσει κόκκινο.. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η απαξίωση υποδομών και μηχανημάτων ανοίγει τον δρόμο για τον ιδιώτη..ΦΡΈΝΟ λοιπόν στις ιδιωτικοποιήσεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Συνάδελφε,

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει πείρα. Δε μπορούν να μας παραμυθιάσουν πια τα κυβερνητικά στελέχη και τα επιτελεία τους, λέγοντας μας ότι τα μέτρα είναι προσωρινά, θυμηθείτε τι μας έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κάθε φορά η θηλιά στον λαιμό μας εσφιγγε πιο πολύ.. Οι 700 και πλέον αντεργατικοι νόμοι, που ήρθαν με την προηγούμενη κρίση, δε έχουν παρθεί πίσω, είναι ακόμα σε ισχύ..

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι δε πρόκειται να βάλουμε και άλλο "πλάτη", ούτε να ρίξουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων μας. Τους γυρίζουμε την πλάτη συνάδελφοι.

Στις αυταπάτες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και δήμαρχοι απαντάμε με οργάνωση και αγώνα.. Αγώνα μαζικό, μαχητικό, που θα βάζει φρένο στη πολιτική τους.

Το σωματείο μας από την περασμένη βδομάδα έβγαλε ανακοίνωση για τα ΒΑΕ, οργάνωσε συσκέψεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς..

Κλιμακώνουμε με στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Ιούνη από έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Δίνουμε μαχητικό παρόν συνάδελφοι στην παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου μας
στο ΥΜΑΘ στις 9:30

Απαιτούμε:

· Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

· Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.

· Καμία απόλυση συναδέλφου από την 3Κ ( λόγω των αιτήσεων θεραπείας)

· Να μην πεταχτεί κανένας συνάδελφος του Βοήθεια στο Σπίτι στην ανεργία (μέσω της προκήρυξης)

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 19/6/2020


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.