Με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως ήδη ξεκίνησε το δεύτερο κύμα έξαρσης του covid-19 στην Ευρώπη και με αγωνιώδεις συσκέψεις στα μικτά επιτελεία κυβέρνησης και επιστημόνων για την έγκαιρη αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών και τα στατιστικά δεδομένα να επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο κατέρρευσε η επιστημονική υπόθεση ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα μείωνε την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Με πρόθεση να υποψιάσουμε και όχι να τρομοκρατήσουμε καλούμε τους φίλους μας στον Θερμαϊκό να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής (αποστασιοποίηση, μάσκα και καλό πλύσιμο χεριών) γιατί κυκλοφόρησαν φήμες για την εμφάνιση (ανεπιβεβαίωτων) κρουσμάτων σε κατοίκους της περιοχής.

Τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. 1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η έκθεση κρουσμάτων και θανάτων εδώ, καθιστά οφθαλμοφανή την αύξηση των κρουσμάτων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.