«Ενάντια στην ηλιθιότητα, ακόμη και οι Θεοί αγωνίζονται μάταια»


Εδώ και δέκα χρόνια, ένα πολύ μεγάλο, ολοένα και διογκούμενο κομμάτι του Ελληνικού λαού, το οποίο έχει και υψηλό επίπεδο μόρφωσης, αισθάνεται φυλακισμένο κάτω από την τρομοκρατία μιας «εκλογικής μειοψηφίας-πλειοψηφίας» (ελέω του εκλογικού συστήματος - φενάκη) που χωρίς καμία αίσθηση ρεφορμισμού και αμφιβολίας, ακολουθεί πειθαρχημένο, σε βαθμό βοϊδοποίησης, τα ακραιφνώς καταστροφικά κελεύσματα του συστήματος. Ενός συστήματος, που καθημερινά φωνάζει ότι είναι ξενοκίνητο και εχθρικό προς τον αυτόχθονα Ελληνισμό και κυρίως προς τους φτωχούς, αλλά, θα τολμούσα να πω, και προς το ανθρώπινο είδος ! Το σύστημα αυτό, βέβαια, δεν είναι αόρατο, ούτε ακατανόητο, αν με διαφανή, άχρωμα (βλέπε ακομμάτιστα) γυαλιά, κοιτάξουμε προς την πλατεία συντάγματος και το κτίριο της κομαντατούρ, στο οποίο, οι γνωστοί παγκόσμιοι τραπεζίτες, ενθρόνισαν εξαγορασμένους δικούς τους ανθρώπους στις ηγετικές θέσεις των κομμάτων, με τάχα δημοκρατικό, αλλά πανέξυπνα δόλιο τρόπο.

Όλα πλέον γίνονται, περιέργως, απροκάλυπτα και οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σπείρας και πέμπτης φάλαγγας, που εδρεύει στο εν λόγω κτίριο, αλλά και οι επικουρικοί μηχανισμοί της (βλέπε ανώτατοι «δικαστές», ΜΜ«Ε», «πανεπιστημιακοί» και «δικηγορικός» σύλλογος) δεν διστάζουν να αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα και τα σχέδιά τους, αλλά η επίπλαστη εκλογική «πλειοψηφία» αρνείται να το δει και να το δεχτεί ως πραγματικότητα, ταυτίζοντας το αδύναμο ʺεγώʺ της με τις στιγμιαίες πολιτικές της επιλογές ! Το ζήτημα μοιάζει τραγικά να είναι μια παρωδία νίκης του «εγώ», παρά νίκης της ίδιας της ζωής και της επιβίωσής μας και η επιλογή μεταξύ της ευημερίας μας και της αυτοκτονίας… συζητήσιμη (?!)

Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις ξεπουλήματος και ξαφνικού θανάτου (άρθρο 14 παρ 5), που η παγκόσμια ιστορία δεν έχει καταγράψει ούτε σε περιπτώσεις πολεμικής ήττας. Ξεπούλησαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Ξεπούλησαν ιστορικά ονόματα της επικράτειας. Άνοιξαν τα σύνορα και βοηθούν στην αντικατάσταση του πληθυσμού της χώρας μας εγκαθιδρύοντας ρατσισμό κατά των ίδιων των Ελλήνων με αυτάρεσκες και πέρα από τη λαϊκή θέληση δηλώσεις, περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας, λες και η αποδοχή μιας τέτοιας κοινωνίας είναι ζήτημα δηλώσεων και επιβολής αναγκαστικής προστατευτικής νομοθεσίας. Δεν καθόρισαν (ακόμη) ΑΟΖ, υπονομεύοντας τα όρια της επικράτειάς μας. Διέλυσαν και έκλεισαν στοχευμένα όλα τα εργοστάσια που θα παρείχαν αυτονομία ,διοικητική μέριμνα και αναχορηγία στις ένοπλες δυνάμεις μας, στον αναμενόμενο πόλεμο με την Τουρκία, ώστε ο στρατός μας να ηττηθεί στα σίγουρα, μην τυχόν και αμυνθεί αποτρεπτικά και χαλάσει το σχέδιο των αφεντικών τους. Έσπειραν εσκεμμένα διχαστικά διλλήματα στον κοινωνικό ιστό των Ελλήνων, ώστε να τον καταστήσουν χωρισμένο σε «προοδευτικούς» και «φασίστες» και άρα αδύναμο να αντιδράσει μαζικά και ενωτικά, ακόμη και στη γενικευμένη σε επίπεδο κορεσμού επίθεσή τους, που πλέον λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας. Η άωρη, ταχύτατη και αντιεπιστημονική νομοθέτηση και η θεσμοθέτηση κοινωνικών ζητημάτων και προβλημάτων όπως η ομοφυλοφιλία, οι λοάτκι, η επιλογή φύλου (στα 15) ,είχαν ακριβώς αυτόν τον στόχο και όχι την ενσωμάτωση και αποδοχή των μειονοτήτων αυτών, στο βαθμό που και ένας πρωτοετής φοιτητής των κοινωνικών επιστημών γνωρίζει, ότι αυτά τα ζητήματα απαιτούν παιδεία, ζύμωση και κυρίως χρόνο, ώστε να γίνουν κατανοητά και αποδεκτά. Από την άλλη, αντί να ενδιαφερθούν για την ευημερία του λαού, ενδιαφέρθηκαν για την ευημερία των τραπεζών που τους τρέφουν. Αντί να τον μορφώσουν, τον κατέστησαν μέσω του σχολείου (της ναυαρχίδας τους), οικονομικά αναλφάβητο, ώστε να φοβάται κάθε αλλαγή και σύγκρουση με το σύστημα που τον σκοτώνει, λέγοντάς του ανερυθρίαστα ότι τα κοινωνιολογικά και οικονομικά μαθήματα δημιουργούν …αριστερούς ! Εξόργισαν, σε αγαστή πολιτική συνεργασία το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, με την πλήρη ατιμωρησία των πολιτικών επιλογών και κακουργημάτων που διέπραξαν κατάφορα εις βάρος του λαού. Νοβάρτις, Ζίμενς, χρηματιστήριο, Μακεδονία, Ήμια, ήταν ενδεικτικά κι όμως κανένας πολιτικός ένοχος, καμία παραίτηση !

Στο βαθμό που θα υπήρχε δικαιοσύνη, θεσμοί και αδέκαστοι δικαστές, όλα αυτά θα έπαιρναν το δρόμο τους και κάθε κατεργάρης θα ήταν στον πάγκο του, αλλά οι παραγωγοί του χρήματος κοπανιστός αέρας, με την απεριόριστη δύναμη που αυτό τους δίνει, φρόντισαν να εξαγοράσουν πρώτα απ΄όλους τους ανώτατους δικαστές και να τους καταστήσουν υπαλλήλους των ξενοκίνητων πολιτικών. Τα ρεζιλίκια της θάνου που έγινε ορντινάντσα του ΣΥΡΙΖΑ και του αλέκση, του παρασκευόπουλου και της σακελαροπούλου που εξαγόρασαν την νομιμοποίηση των μνημονίων και τη δολοφονία του λαού και των συνταξιούχων, με πολιτικές θέσεις και ποιος ξέρει τι άλλο, ενώ θα έπρεπε από καταβολής συντάγματος να υπάρχει ασυμβίβαστο, είναι ενδεικτικά της σήψης ,της συνδιαλλαγής και του ξεπουλήματος θεσμών, στους οποίους ο λαός θα έβρισκε αποκούμπι και απάγκιο. Η απαγόρευση νομικής προστασίας των πολιτών έναντι των τραπεζών, στον νέο πτωχευτικό κώδικα που με τις ευλογίες του δικηγορικού συλλόγου πέρασαν κατά παραγγελία, στο εθνικό δίκαιο, αποτελεί την επιτομή της χούντας και της κατοχής, όχι μόνο του εδάφους μας, αλλά και της ίδιας της ζωής μας και πέρασαν έτσι, χωρίς αντίδραση, από τους δικηγόρους και τον νομικό κόσμο, παρά τις κραυγές άξιων καθηγητών και έγκριτων συνταγματολόγων που μέχρι τότε, τα θλιβερά φερέφωνα του δικηγορικού συλλόγου, αναγόρευαν σε δασκάλους τους , Μαθουσάλες της νομικής επιστήμης . Η αισχρή και, σε εξωφρενικό βαθμό, παράνομη διαδικασία πώλησης υποχρεώσεων από τις τράπεζες σε ξένα φανς, χωρίς την συγκατάθεση, και έστω πληροφόρηση των δανειοληπτών και μάλιστα με νέους όρους, πέρασε χωρίς καν σχολιασμό από το δικηγορικό σύλλογο και τον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο δεν το πολέμησαν, ως όφειλαν, αλλά το υποβοήθησαν κιόλας μέσω της σιωπής τους, κάνοντας τους δανειολήπτες να πιστεύουν πως ήταν κάτι φυσιολογικό και νόμιμο από πλευράς τραπεζών, το οποίο δέχτηκαν παθητικά, χωρίς να έχουν στα χέρια τους κανένα ένδικο όπλο (!?).

Θα μπορούσε να γράψει κανείς τόμους για τα πεπραγμένα των ξένων Ελληνόφωνων πρακτόρων, που καμώνονται το δήθεν Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, αλλά αυτό που προκαλεί δέος και απορία και απασχολεί το εν λόγω άρθρο, δεν είναι αυτό καθ΄αυτό το γεγονός των ξενοκίνητων πολιτικών, όσο η αντίδραση και η αυτοκτονική παθητικότητα της λαϊκής μειοψηφίας, αλλά εκλογικής πλειοψηφίας, που, αντί να τους πάρει με τις πέτρες και να τους στείλει όλους στη φυλακή και όχι μόνο, τους ξαναψηφίζει και τους υποστηρίζει, κάτω από έναν καθαρά εγωιστικό παροξυσμό ! Ακόμη και εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο και συμφωνείτε επί της αρχής, δεν πιστεύετε ότι το ηγετικό πολιτικό μας προσωπικό, σύσσωμο, είναι ξένοι πράκτορες και εκεί είναι το πρόβλημα ! Είναι δυνατόν όμως να μην κατάλαβαν το σκηνικό και οι υποτιθέμενοι εγγράμματοι του λαού, ακόμη ; Είναι δυνατόν οι (συνάδελφοι) καθηγητές να ξαναψηφίζουν αυτούς που για πρώτη φορά στην ιστορία, τους απέλυσαν σε μια νύχτα και προαναγγέλλουν μείωση ωρών και θέσεων έως και κατάργηση ολόκληρων ειδικοτήτων και επικίνδυνων, για την διαιώνισή τους, μαθημάτων ; Είναι δυνατόν να βγάζουν δεύτερη δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ που βούλιαξε περεταίρω στα μνημόνια τη χώρα και άλλαξε το πολίτευμα της χώρας με την προδοσία του δημοψηφίσματος ; Κι όμως είναι, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απλά εγγράμματοι και όχι μορφωμένοι ! Οι περισσότεροι είναι πλήρως άσχετοι με τον χωροχρόνο και το περιβάλλον τους, μην γελιόμαστε. Αν είχαμε εξάλλου καθηγητές, θα είχαμε επανάσταση, εδώ και χρόνια ! Η ραθυμία, η αδιαφορία, η γλωσσική ανεπάρκεια και η ασχετοσύνη της νεολαίας μας, έχει τη βάση της στην ανεπάρκεια των καθηγητών, που αποδέχτηκαν το ρόλο του «εκπαιδευτικού», του λοχία δηλαδή, που απλά μεταφέρει άκριτα όσα οι προϊστάμενοί του τον διατάζουν και όχι του καθηγητή, που οφείλει να μάθει στους νέους ʺπωςʺ να σκέφτονται και όχι ʺτιʺ να σκέφτονται και να ασκεί κριτική σε ό,τι το σύστημα απροκάλυπτα προωθεί, ωθώντας τους νέους σε επανάσταση, με βάση το άρθρο 120 του συντάγματος ! Να φανταστείτε ότι και οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται ʺεκπαιδευτικοίʺ αποκαλύπτοντας ακόμα και γλωσσική ένδεια . Κάνουν ότι τους πει το υπουργείο παρα-παιδείας ανταγωνιζόμενοι ποιος θα είναι πιο πειθήνιος !?

Η καθημερινή προσωπική πολιτική τριβή μου με ανθρώπους όλων των τάξεων, καταδεικνύει ότι μια απελπιστικά μεγάλη (εκλογική) μερίδα ανθρώπων, κινούνται, και δυστυχώς ψηφίζουν, βάση μιας κατώτερης των τίτλων τους εγωιστική διάθεση. Προτιμούν να βουλιάξει η χώρα παρά να διαψευστούν ως προς την κομματική προτίμησή τους ! Ναι όπως το ακούτε και αυτοί είναι το πραγματικό πρόβλημα ! Αυτοί μας κρατάνε δέσμιους της βλακείας και του εγωισμού τους. Αυτοί που άκριτα αλλά άκρως εγωιστικά, έτρεξαν να διαδηλώσουν μαζικά, όχι για τη μείωση των συντάξεων ,όχι για την κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων, όχι για την αλλαγή της θέλησης του κυρίαρχου συνταγματικά λαού στο δημοψήφισμα, αλλά για να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ, παριστάνοντας τους οικονομολόγους. Αυτοί που αντί να διαδηλώσουν για την ανεργία και τον παραγκωνισμό των φτωχών, τρέχουν να διαδηλώσουν για το δικαίωμα των λοάτκι να κυκλοφορούν με ζαρτιέρες και μαστίγια. Αυτοί που, αντί να παίξουν ξύλο με τους πραιτοριανούς των ΜΑΤ έξω από το σύνταγμα, σκοτώνονται στο ξύλο για την αφαίρεση βαθμών από τον… ΠΑΟΚ Αυτοί οι ίδιοι τρέχουν τώρα να υιοθετήσουν το ʺμένουμε σπίτιʺ, αδιαφορώντας για τις οικονομικές συνέπειες ως συγκαλυμμένη προσπάθεια πτώχευσης της χώρας ώστε να πουληθεί αδιαμαρτύρητα, και μη διαμαρτυρόμενοι, ως τάχα δημοκράτες, για την απουσία της άλλης άποψης σχετικά με την φονικότητα ή μη του κορονοϊού, που υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο. Και εξακολουθούν να ψάχνουν ίχνη του λέοντα ενώ ο λέοντας είναι μπροστά τους ! Δεν κατάλαβαν ΑΚΟΜΗ που μας οδήγησε και που μας οδηγεί το ʺμένουμε Ευρώπηʺ και το ʺμένουμε στο ευρώʺ ; Είναι δυνατόν ; Κι όμως είναι ! Και μάλιστα επιμένουν ακόμη στην ευρολαγνεία, όχι από υπολογισμούς ή γνώση, αλλά καθαρά από ημιμάθεια που όπως μας πληροφορεί ο Πλάτωνας ʺ…είναι χειρότερη από την αμάθεια, γιατί είναι εγωίστρια και βάζει την φαντασία να βρίσκει λύσεις για όλαʺ.

Είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα και τόσο γελοίο συνάμα, που ορισμένοι θερμόαιμοι και οργισμένοι από την απόλυτη κυριαρχία της βλακείας και της εγκληματικής πειθαρχίας στα κελεύσματα του εχθρικού συστήματος, θεωρούν πως μόνο ένας εμφύλιος μπορεί να δώσει λύσεις στο ζήτημα της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά : Τουλάχιστον να διαλέξουμε εμείς τον τρόπο θανάτου μας και όχι να πεθάνουμε με έκπληξη και αιφνιδιαστικά παραδομένοι στη βλακεία…


ΥΓ : Η χρήση μικρών γραμμάτων (πεζών) στα κύρια ονόματα, δεν είναι συμπτωματική και έχει απόλυτη σχέση με την πραγματικότητα.


Λιότσιος Σ.Βασίλης
Καθηγητής (όχι εκπαιδευτικός) οικονομικών




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.