Απόλυτα έτοιμοι και σύμφωνα με όλα τα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχει θέσει ο ΕΟΔΔΥ υποδέχονται από σήμερα τα παιδιά οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Θέρμης, ενώ δόθηκε παράταση για τις εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων:

· Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

· Προαιρετική χρήση μάσκας για τα παιδιά

· Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

· Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

· Τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια θα παραλαμβάνονται στην είσοδο των δομών από τις δασκάλες τους, για αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών, των επισκεπτών αλλά και του προσωπικού έχουν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του δήμου Θέρμης, σύμφωνα με τις υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, έχει γίνει απολύμανση των χώρων, ενδελεχής καθαρισμός καθώς και προμήθεια των απαραίτητων, πλέον, απολυμαντικών και μασκών για την προστασία της ατομικής υγιεινής. Το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι πλήρως ενημερωμένο για τα απαραίτητα μέτρα τα οποία πρέπει να υιοθετήσουν, αλλά και για τον τρόπο ορθής διαχείρισης και προσέγγισης των παιδιών σε σχέση με τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Πάντως, φέτος, ο αριθμός των βρεφών και των προνηπίων, καθώς και των εγγεγραμμένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θέρμης, μέσω voucher, είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, τα παιδιά τα οποία έχουν εγγραφεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη σχολική χρονιά η οποία ξεκίνησε σήμερα, είναι μειωμένος κατά περίπου 40%. Πολύ μεγαλύτερη, κοντά στο 85%, είναι η μείωση του αριθμού των παιδιών τα οποία έχουν εγγραφεί στα ΚΔΑΠ του δήμου, ενώ μικρότερη, γύρω στο 30%, είναι η μείωση των εγγεγραμμένων στο ΚΔΑΠμεΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.