Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κούβελας *, είναι ίσως από τους ελάχιστους επιστήμονες στην ελληνική επικράτεια που δεν φείδεται στην δημοσίευση των απόψεών του σχετικά με την περίεργη έως φοβική κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας τόσο της νέας ίωσης του κορονοϊού όσο και από την παγκόσμια πρωτόγνωρη εκστρατεία για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19.
Θα τολμούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως διαθέτοντα μιας των πλέον αξιόπιστων φωνών που τολμά να κρίνει και ενίοτε να αμφισβητεί ανοιχτά, με επιχειρήματα, την εκστρατεία φόβου.
Στην τελευταία του ανάρτηση, τρολλάρει με ιδιαίτερα σκωπτικό ύφος την επιβολή των νέων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του SARS-COV-2, που εξαγγέλθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη και ισχύουν από τις πρωινές ώρας του Σαββάτου 24/10/20.Είμαι ενθουσιασμένος με τα μέτρα! 

Η μάσκα παντού είναι εξαιρετικό μέτρο. Για την προστασία μας δε, εναντίον ανεύθυνων αντιδραστικών, θα πρότεινα να κουβαλάμε ραβδιά ή και δόρατα καλύτερα, για να κρατάμε σε ασφαλή απόσταση τους ανεύθυνους που μας πλησιάζουν.

Η μεταμεσονύκτια απαγόρευση κυκλοφορίας είναι επίσης κορυφαία ιδέα. Έτσι συμμαζεύονται όλοι νωρίς και θα μηδενιστούν τα θύματα από επιθέσεις κυρίως βρυκολάκων και όλων των νυχτόβιων τεράτων (λυκάνθρωποι, ζόμπι, καλικάντζαροι, κλπ) που συνήθως οδηγούν το σύστημα υγείας σε κατάρρευση
.
Το πρόστιμο τέλος είναι απίστευτα χαμηλό. Δηλαδή μόνο 150 ευρώ από έναν κάθέξιν παραβατικό δολοφόνο; Εδώ σε ελαφρύτερα αδικήματα επιβάλονται εξουθενωτικά πρόστιμα. Το πρόστιμο θα έπρεπε να ανέρχεται στα 5.000 ευρώ και αν δεν τα έχεις πάνω σου, να οδηγείσαι σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, όπου θα γίνονται έργα συνέχεια και δωρεάν για κοινωφελή ιδρύματα, όπως καζίνο, ξενοδοχεία, ιδιωτικές πισίνες και βίλες κλπ που θα φέρουν ανάπτυξη.

Μην τυχόν και σπαταληθούν χρήματα για άλλες αρρώστιες ακίνδυνες (γρίπη, καρκίνος, καρδιαγγειακά κλπ) όλοι θα περιμένουμε το εμβόλιο που προφητικά ξέρουμε ότι οσονούπω φθάνει.

Όσον δεν αφορά στους νέους, θεωρώ ότι πρέπει να απαγορευτεί η εκπαίδευση. Τα ημίμετρα (μείωση χρηματοδοτήσεων σε πανεπιστήμια, αύξηση μαθητών ανα τάξη κλπ), δεν είναι σοβαρά. Να κλείσουν τα σχολεία και να αναλάβουν οι γονείς την παιδεία των παιδιών. Η ανάγνωση βιβλίων φυσικά να απαγορευτεί, διότι το χαρτί είναι αντιοικολογικό, και τα παιδιά θα μορφώνονται από την τηλεόραση με μυητική διαδικασία. Τα παιδιά θα βλέπουν και θα παραδειγματίζονται από σειρές όπως big brother, batselor κλπ και δεν θα αποπροσανατολίζονται από απαρχαιωμένους Σωκράτες, Όμηρους κλπ.

Η επιστήμη και η έρευνα είναι αποπροσανατολιστικά και παράγουν περίεργους που είναι αυτιστικοί και αντικοινωνικοί και αντιδρούν στις θεόπνευστες και σωτήριες οδηγίες. Έχετε ακούσει ποτέ να κινδυνεύουμε μαζικά από τρελό τσαγκάρη ή καστανά; Ποτέ. Όλοι ξέρουν ότι κινδυνεύουμε από τρελούς επιστήμονες.

Πιστεύω ότι με λίγη παραπάνω σκληρότητα θα σωθούμε όλοι!!!


*Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας,
Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.