Δυσάρεστη εξέλιξη παρατηρείται στη Θέρμη, μετά από μια απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με την οποία απομακρύνει την ιατρική δομή ΚΙΑΛΛΗ από τον λυόμενο χώρο που της είχε παραχωρηθεί για χρήση από το 2013.

Το ΚΙΑΛΛΗ ή αλλιώς Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης έχει μια σημαντική συνεισφορά με ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη και υλική αρωγή στους κατοίκους της περιοχής.

Με την απόφασή του δημάρχου ζητείται να εκκενώσουν το χώρο όπου λειτουργούν και να τον παραδώσουν εντός τριών ημερών.....
Ας δούμε το δελτίο τύπου του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης:

Σε συνθήκες πανδημίας κάνουμε πρόσθεση, όχι αφαίρεση!
Δίνοντας προθεσμία 3 ημερών, ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος καλεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) να εκκενώσει το λυόμενο χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμης, εντός του οποίου λειτουργεί από το 2013. Στα χρόνια αυτά το ΚΙΑΛΛΗ προσφέρει ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη και υλική αρωγή (τρόφιμα, ρουχισμός, λευκά και σχολικά είδη) σε κατοίκους της περιοχής μας, άπορους ασθενείς νοσοκομείων και γηροκομείων, ιδρύματα ψυχικά ασθενών, σωφρονιστικά ιδρύματα, κέντρα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ορφανοτροφεία, κέντρα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, άστεγους και μοναχικά άτομα με προβλήματα επιβίωσης, άλλες αλληλέγγυες δομές, ομάδες ή οργανώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Το ΚΙΑΛΛΗ στέλνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία και Δομές υποδοχής προσφύγων. Το ΚΙΑΛΛΗ καλύπτει ανάγκες που οι δημοτικές δομές και υπηρεσίες αλληλεγγύης δεν μπορούν ή δεν έχουν θεσμικά δικαίωμα να ικανοποιήσουν. Το εγχείρημα αλληλοϋποστήριξης του ΚΙΑΛΛΗ και του Δήμου Θέρμης αποτέλεσε παράδειγμα συνεργασίας Ο.Τ.Α. και κοινωνίας των πολιτών. Στο ΚΙΑΛΛΗ δραστηριοποιούνται εθελοντικά, 83 γιατροί - κοινωνικοί λειτουργοί - ψυχολόγοι, 56 συνεργαζόμενα φαρμακεία και 150 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης. Το ΚΙΑΛΛΗ λειτουργεί χωρίς χορηγούς, βάσει εθελοντικής προσφοράς και δεν έχει τους αναγκαίους πόρους μετεγκατάστασης. 

Ο Δήμαρχος Θέρμης επικαλέστηκε την ανάγκη χρήσης του χώρου λειτουργίας του ΚΙΑΛΛΗ ως «κέντρου Covid-19 του Δήμου Θέρμης». Το κέντρο Covid-19 του Δήμου είναι επιτακτικά απαραίτητο και σίγουρα μπορεί να γίνει σε πιο λειτουργικό χώρο. Οι ανάγκες της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με την καταστροφή μιας δομής όπως το ΚΙΑΛΛΗ που ακόμα και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Οι ανάγκες που καλύπτει το ΚΙΑΛΛΗ δεν θα σταματήσουν ξαφνικά να υπάρχουν σε 3 μέρες από σήμερα… 

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η λειτουργία του ΚΙΑΛΛΗ είναι αναγκαία για όσους δεν έχουν φωνή, δεν είναι ορατοί αλλά υπάρχουν! 

Καλούμε όλους τους δημότες της Θέρμης, όλους τους συνεργαζόμενους με το ΚΙΑΛΛΗ φορείς, κάθε πολίτη και κάθε κοινωνικά ευαισθητοποιημένη συλλογικότητα να υποστηρίξει το ΚΙΑΛΛΗ και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: σε συνθήκες πανδημίας κάνουμε πρόσθεση, όχι αφαίρεση!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.