Στο 204% με 206% του ΑΕΠ προσδιόρισε το ύψος του δημοσίου χρέους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ Radio 104.6».

Ο ίδιος απέδωσε την εκτίναξη του χρέους όχι μόνο στις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού που έκανε πρόσφατο η ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί μικρότερο το ΑΕΠ του 209 κατά 4 δις ευρώ και του 2018 κατά 5 δις ευρώ.

Όσον αφορά στην ύφεση υπό τα νέα δεδομένα με τη δεύτερη καραντίνα, ο Θ. Σκυλακάκης την προσδιόρισε λίγο πάνω από το 10%, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις μέχρι πρότινος προβλέψεις.

Όσο για την ανάπτυξη του χρόνου υποστήριξε ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από το 5% αλλά την συνέδεσε σε μεγάλο βαθμό με τον τουρισμό, τον οποίο η κυβέρνηση περιμένει ότι θα κινηθεί ίσως λίγο πάνω από το 60% του 2019, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί μια σίγουρη εξέλιξη ειδικά σε μια περίοδο που όλος ο καπιταλιστικός κόσμους θα βυθιστεί σε ύφεση και κρίση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών η χώρα βαδίζει σε «τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκαλεί η πανδημία και στην αποφυγή καταστάσεων και δεσμεύσεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει μέσα σε αυτές τις συνθήκες η απειλή νέου μνημονίου.

Οι ομολογίες του υπουργού Οικονομικών φανερώνουν για πολλοστή φορά ότι την κρίση του συστήματος τα επιτελεία της άρχουσας τάξης ετοιμάζονται να την φορτώσουν στις πλάτες του λαού με νέα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα και πολιτικές που θα πλήξουν εισοδήματα και εργασιακά δικαιώματα.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.