του Γιάννη Μαυρομάτη

Από τους πρώτους στόχους της διοίκησης μας ήταν να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Γι'αυτό εξάλλου δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές,όπως το Κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο, φαρμακείο, ΚΕΠ Υγείας, Κέντρο κοινότητας αλλά και 5 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Δομές απόλυτα στελεχωμένες και ανάλογα χρηματοδοτούμενες.
Με το ξεκίνημα μας κιόλας, ήταν 25.09.2014,αποφασίσαμε την οικονομική ελάφρυνση τους και στα δημοτικά τέλη(βλέπε φωτο)
Συγκεκριμένα:
1-Οι ανάπηροι και τυφλοί δικαιούταν τότε μείωση 35% αν το ποσοστό αναπηρίας τους ήταν 80%.
Εμείς αυξήσαμε το ποσοστό μείωσης απο 35% σε 50% και το δικαίωμα συμμετοχής απο το 80% σε 67%.
Δηλ.μεγαλύτερη μείωση και περισσότεροι δικαιούχοι.
Προσθέσαμε 2 νέες κατηγορίες δικαιούχων τους ανέργους με προυπόθεση ενός έτους ανεργίας και εισόδημα εως 4.600€ και στην πορεία τους τρίτεκνους.
Κατηγορίες που ήρθαν να προστεθούν στους άπορους, μονογονεικές, πολύτεκνους, άτομα με νοητική στέρηση.
Χθες, με απόφαση της η διοίκηση του δήμου μας διέγραψε απο την κατηγορία των ευπαθών ομάδων τους ανέργους και απο το δικαίωμα της μείωσης κατα 50% των δημ.τελών θεωρώντας τους "μαύρα πρόβατα" για τα οικονομικά του δήμου.
Μάλιστα στην εποχή που πλήττεται οικονομικά η κοινωνία μας λόγω της πανδημίας και όταν ανακοινώνεται απο τον Υπουργό η χρηματοδότηση όλων των δήμων με 50εκ.€, εξαιτίας της κατάστασης, για την ισοσκέλιση των δημοτικών τελών.
Ανάλγητοι και απέναντι στους ανθρώπους έχουν ανάγκη,αφερέγγυοι στον λόγο τους αλλά και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν κάθε νέα πρόκληση.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.