Συνολικά 30 κρούσματα κορωνοϊού, πέντε εργαζόμενοι και 25 φιλοξενούμενοι, εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιος να αντιμετωπίζει πρόβλημα ή να χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους. Και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε ελέγχους που έγιναν στους ασθενείς βρέθηκαν επτά θετικοί, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υπόλοιποι 20, δύο εργαζόμενοι και 18 περιθαλπόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί πέντε μέρες αργότερα. «Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι απομονωμένοι», ανέφερε ο κ. Μακραντωνάκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η μονάδα φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους και το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν άλλο ασθενή.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.