του Γιάννη Κούτρα *

Με δρακόντια μέτρα ασφαλείας (αστυνομία παντού μέσα κι έξω από το νοσοκομείο, απαγόρευση στους εργαζόμενους να παρκάρουν εντός του νοσοκομείου σε μέρα γενικής εφημερίας, επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας στην πύλη) επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός το Ιπποκράτειο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, όπου τον υποδέχτηκαν με δώρα οι εκπρόσωποι της... ΔΑΚΕ και της διοίκησης.

Από την κακοστημένη φιέστα τους απουσίαζαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι τους. Το σωματείο εργαζόμενων Ιπποκράτειου και η ΕΝΙΘ όχι μόνο δεν προσκαλέστηκαν αλλά οι διοικούντες έκαναν ότι ήταν δυνατό να κρατήσουν κρυφό από τα συνδικάτα το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Μόνο εν κρυπτώ και με ισχυρή αστυνομική κινητοποίηση μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει τις αντιδράσεις και να κρύψει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι είναι ο πρωθυπουργός που άφησε εντελώς αθωράκιστη τη δημόσια υγεία με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία της πόλης να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου με γεμάτες κορονοκλινικές και διαλυμένες τις υπόλοιπες, τα κρούσματα στο εξαντλημένο προσωπικό να είναι δεκάδες, οι κλίνες ΜΕΘ κατελλημένες και ο ιδιωτικός τομέας να εξακολουθεί να πριμοδοτείται αδρά.

Γι αυτό και δεν είπε λέξη για προσλήψεις, για μονιμοποίηση συμβασιούχων, για ένταξη στα ΒΑΕ, για επίταξη των ιδιωτών. Η επίκληση ενός "νέου συστήματος υγείας" μας προκαλεί ανατριχίλα, δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμαζόταν να ιδιωτικοποιήσει δύο νοσοκομεία πριν την πανδημία, συνέχισε τις ΣΔΙΤ στο μεσοδιάστημα και μεθοδεύει τη λεηλάτηση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων από τα αρπακτικά του ιδιωτικού τομέα ακόμα και τώρα. 

Η απάντηση μας σε αυτή την πρόκληση θα είναι αγωνιστική. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του Πολυτεχνείου και της πανεργατικης στις 26 Νοεμβρίου προκειμένου να τελειώνουμε με την κυβέρνηση του θανάτου και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις που δεν είναι άλλες από την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των συμβασιούχων και τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις, την πραγματική θωράκιση της δημόσιας υγείας


Επιμελητής Β Ακτινοδιαγνωστικής στην εταιρεία Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.