Πρόσφατα κυβερνητικός φορέας είχε ανακοινώσει, και πριν έχει το πράσινο φως της Ε.Ε, την συμφωνία με την Astra Zeneca για την αγορά εμβολίων που θα κάλυπταν τις ανάγκες της χώρας μας..

Σήμερα στο χρηματιστήριο των εταιρειών εμβολίων Covid, η astra zeneca καταρρέει γιατί το προτεινόμενο εμβόλιο της εμφανίζει πολύ χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, αν και η εταιρεία υποστηρίζει μελλοντική βελτίωση με μείωση της δόσης. 

Εκατομμύρια παίζονται αυτή τη στιγμή στα διεθνή χρηματιστήρια στους τίτλους των εταιρειών παραγωγής εμβολίου covid.

Παράλληλα με την αποτελεσματικότητα όμως εμφανίζεται και ο προβληματισμός του κόστους. Το εμβόλιο της astra zeneca με πολύ χαμηλότερο κόστος, είναι πιο προσιτό στις φτωχές χώρες. 
Σε αντίθεση με αυτό των Pfizer, Moderna όπoυ και μόνο η μεταφορά σε συνθήκες -70 C ανεβάζει το κόστος και δυσκολεύει την μεταφορά.
Ειδικοί επιστήμονες ( μεταξύ αυτών και η  Dr Stamataki) επίσης υποστηρίζουν ότι μέχρι τώρα, για όλα τα εμβόλια, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τη διάρκεια προστασίας , ούτε την αποτελεσματικότητα σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και για τα εμβόλια. Γιαυτό και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις παρά μόνο διαρροές στον τύπο.
Πάντως υπάρχει βάσιμη ελπίδα!

(πηγή:αρθρο France 24)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.