Μπορεί η ανθρωπότητα να παλεύει με την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκαλεί τρόμο για ακόμη μια φορά με τις προβλέψεις του.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Μάικ Ράιαν, επικεφαλή του ΠΟΥ για το πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, να δηλώσει πως η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι απαραίτητα «η μεγαλύτερη που θα ζήσουμε», και πως υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ενός ακόμη φονικότερου ιού.

 

«Η πανδημία που ζούμε είναι πολύ σκληρή. Μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως μιλάμε για την μεγάλη», δήλωσε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τις ζωές τους 1.800.000 άνθρωποι στον πλανήτη ενώ στην προηγούμενη παγκόσμια πανδημία, εκείνη της ισπανικής γρίπης, είχαν πεθάνει συνολικά 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

«Όλο αυτό που ζούμε είναι ένα ξυπνητήρι. Είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα αρκετά πράγματα. Ο πλανήτης μας είναι εύθραυστος», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η δεύτερη δήλωση από αξιωματούχο του Π.Ο.Υ., σχετικά με μια ακόμη μεγαλύτερη και φονικότερη πανδημία στο μέλλον, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του επικεφαλή του Οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus.





 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.