Μετά τα δημοσιεύματα για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων covid19, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται το όνομα του Προέδρου του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, αλλά και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Ως γνωστόν το θέμα άνοιξε μετά από δημοσιεύματα των εφημερίδων, ΝΕΑ, ΒΗΜΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι εφημερίδες μίλησαν για «παράλληλο» σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων και στοιχεία που φτάνουν στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που δεν είναι τα ημερήσια πραγματικά.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Δημοκρατία με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έγκλημα στην καταγραφή των κρουσμάτων» - «Παράλληλο σύστημα με ιδιωτική εταιρεία έστησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ» σημειώνει ότι «ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρία με αποτέλεσμα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα είναι «οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας».

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένη πλατφόρμα για την καταγραφή των κρουσμάτων που εντοπίζουν οι μονάδες του ΕΟΠΥ και ταυτόχρονα συλλέγει τα στοιχεία από τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας. Η πλατφόρμα ενημερώνεται όμως με καθυστέρηση τουλάχιστον επτά ημερών για τα κρούσματα στα δημόσια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί να είναι αναληθή.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.