Σε σοβαρές καταγγελίες για ανικανότητα, ασυνέπεια κι αδιαφορία της διοίκησης Τσαμασλή, προχώρησε με σημερινό δελτίο τύπου η παράταξη Θερμαϊκός Νέα Πορεία του Γιάννη Μαυρομάτη με αφορμή την απώλεια ενός σημαντικού έργου.

Πρόκειται για την απένταξη από το ΕΣΠΑ το εγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 247.580 € "Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης και Ασφάλειας Νερού.
Δείτε τι καταγγέλλει ο Γιάννης Μαυρομάτης:

"Καταγγείλαμε πολλές φορές την αδιαφορία και την ασυνέπεια που δείχνει στην λειτουργία της η δ/ση του δήμου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλά έργα που σχεδιάσαμε, μελέτες που ωριμάσαμε και εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 70.000.000€

 

Η Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης και Ασφάλειας Νερού π/υ 247.580€ είχε εγκριθεί στις 16/11/2018 και μάλιστα μόλις σε 10 δήμους από τους 38 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα αποτελεί παρελθόν για τον δήμο μας αφού η διοίκηση του κατόρθωσε με την απραξία της να το ακυρώσει. Δηλαδή, δεν έκανε το αυτονόητο που έπρεπε και μετά από 1,5 χρόνο το έργο απεντάχτηκε.

 

 
Φαίνεται ότι η προτεραιότητα της διοίκησης επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη των τριών(3) "φαραωνικών" συμβάσεων με ιδιώτες συνολικού π/υ 13.500.000€ Συγκεκριμένα: Αποκομιδής (7.500.000€), Διαχείριση ογκωδών (3.000.000€) Συντήρηση πρασίνου (3.000.000€) και όχι στην υλοποίηση των έργων που παρέλαβαν από την διοίκηση μας με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

 

Χάθηκε ένα σοβαρό ποσό προς όφελος του δήμου αλλά και η ευκαιρία της σύνταξης ενός σπουδαίου εργαλείου για την ύδρευση, που τόσο αναγκαίο είναι για την περιοχή μας που πλήττεται τους καλοκαιρινούς μήνες από την λειψυδρία.

 

Στόχοι που θα πετυχαίνονταν ήταν:
  • Η διαχείριση και αναβάθμιση του υδροδοτικού συστήματος

 

  • Η διαχείριση της ζήτησης και κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης.

 

  • Η απομάκρυνση της μόλυνσης μέσω επεξεργασίας στην πηγή

 

  • Η πρόληψη μόλυνσης κατά την αποθήκευση, διανομή και χρήση.

 

  • Η μείωση του επιπέδου καθαρισμού του νερού για την παραγωγή πόσιμου για κατανάλωση.

 

Κύριοι εμπεδώσαμε εδώ και 1,5 χρόνο ότι αδυνατείτε να προχωρήσετε ακόμη και τα "εύκολα".
Και δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθείτε παρόμοιες καταστάσεις θα επαναληφθούν. Ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιποβαρείς."






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.