Η πιο άθλια εικόνα της αμερικανοδουλείας και του ραγιαδισμού της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού παρουσιάστηκε σήμερα στην Αρχαία Αγορά, σε φιέστα που οργάνωσε η αμερικάνικη πρεσβεία για να γιορτάσει την ορκωμοσία των Μπάιντεν-Χάρις, με την παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, που –οφείλουμε να το πούμε- εκπροσώπησε επάξια την τάξη που εκπροσωπεί με το συμβολικό πολιτειακό αξίωμά της.

Σε στάση προσοχής, η Σακελλαροπούλου άκουσε τον «ανθύπατο» Πάιατ να υμνεί την αμερικάνικη «δημοκρατία», «τη δύναμη των θεσμών μας και την προσήλωσή μας στις δημοκρατικές αρχές», με ιδιαίτερη αναφορά στις «υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας» των ΗΠΑ. Τον άκουσε να χαρακτηρίζει το κράτος των φονιάδων των λαών, τις ΗΠΑ, «φάρο φωτός, ελπίδας, και δημοκρατίας στον κόσμο»! Τον άκουσε να χαρακτηρίζει τη Ρωσία και την Κίνα «αυταρχικά κράτη», έξω και πέρα από κάθε έννοια διπλωματικού πρωτοκόλλου. Τον άκουσε να χαρακτηρίζει τον «εορτασμό των 200 ετών της Ελλάδας και στον καινούριο χρόνο ως μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τις κοινές δημοκρατικές μας αξίες και τα συγκλίνοντα στρατηγικά μας συμφέροντα». Κατόπιν όλων αυτών, το καλαμπούρι ότι «ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν είναι φίλος της Ελλάδας», ήταν ό,τι πιο αθώο ακούστηκε.

Φυσικά, η Σακελλαροπούλου τίμησε την ορκωμοσία των Μπάιντεν-Χάρις με έναν δικό της δεκάρικο, στον οποίο προσπάθησε να δώσει… στοχαστικό περιεχόμενο (τρομάρα της). Η πρώτη κιόλας φράση της ακύρωσε όλη τη μπουρδολογία που ακολούθησε, καθώς φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά για όλο τον κόσμο»! Σημαντική μέρα για όλο τον κόσμο η μέρα ορκωμοσίας του αμερικανού προέδρου! Ακόμα και ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός, ακόμα και ο απόμαχος της αμερικανοδουλείας Καμμένος θα το σκέφτονταν προτού το εκστομίσουν.

Ακολούθησε κι άλλο γλείψιμο, με υλικά τον χυδαίο ιδεαλισμό και το βιασμό κάθε εξελικτικής αντίληψης για την Ιστορία: «Η δημοκρατία στην Αμερική έχει γερά θεμέλια που ανάγονται στις ένδοξες μέρες της γέννησης του αμερικανικού έθνους. (…) Δύο αιώνες μετά, η δημοκρατική και φιλελεύθερη κληρονομιά των αμερικανών και των ελλήνων επαναστατών παραμένει ζωντανή και επίκαιρη. (…) Αυτή την πίστη στην αξία και τα ιδανικά της δημοκρατίας μοιράζονται οι λαοί μας»!

Ποια δημοκρατία, μαντάμ; Αυτή που βομβαρδίζει αμάχους σε όλο τον κόσμο; Η δημοκρατία του Γκουαντανάμο και των ιπτάμενων φυλακών της CIA; Του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων; Των αστέγων, των εξαθλιωμένων που ζουν από τα σκουπίδια, των αναλφάβητων, των παιδιών που εκπορνεύονται; Καλά, λίγη τσίπα δεν έχεις;

Ανάλογου ύφους και ήθους ήταν και η κατακλείδα του προεδρικού δεκάρικου, που ξεκίνησε με μια παπάρα («Η επέτειος της επανάστασης του 1821 είναι μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε τον συλλογικό μας εαυτό και να εμβαθύνουμε στη δημοκρατία μας») και ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα γλείψιμο στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές (με έμμεση αναφορά στον Τσίπρα): «Η ενότητα και η σύμπνοια, η προσήλωσή μας στο κοινό καλό, είναι το πιο ηχηρό μήνυμα των εορτασμών μας». (Αναφορά στον Τσίπρα είναι η αναφορά στο «κοινό καλό». Το είχε πει ως πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τον Τραμπ, όταν αυτός τον κάλεσε στο Λευκό Οίκο για να του πουλήσει την αναβάθμιση των F-16).

Oσοι έχετε υπομονή, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία Πάιατ εδώ και ολόκληρη την ομιλία Σακελλαροπούλου εδώ.


πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.