Έχει κουράσει ανεπανόρθωτα όλη αυτή η αντιπαράθεση για την διοχέτευση των 7,5 εκατομμυρίων σε χέρια εργολάβων από την διοίκηση Τσαμασλή προκειμένου να κρατηθεί καθαρός ο Δήμος Θερμαϊκού.
Έχει κουράσει τους δημότες η διένεξη (λεκτική και ατελέσφορη φυσικά) που δεν σέβεται την οικονομική κατάσταση των δημοτών, που στην πλειονότητά τους οδηγούνται (αν δεν έχουν ήδη φτάσει) στην φτωχοποίηση και που μιλάει για το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 7.500.000 ευρώ, που απλόχερα και γαλαντόμικα μοιράζει ο Τσαμασλής στους εργολάβους (τον εξής ΕΝΑΝ που έλαβε μέρος) και που ξεδιάντροπα πρόσφερε έκπτωση 1,5% (δηλ. 112.000 στο σύνολο των 7.500.000 €).
Και ενώ το θράσος περισσεύει από τον δήμαρχο Τσαμασλή που προφανώς δεν σκέφτεται να ακυρώσει (όπως του ζητείται από σύσσωμη, πλην των γνωστών εξαιρέσεων, την αντιπολίτευση) τον διαγωνισμό σκάνδαλο, αξιοσημείωτη είναι η ΑΡΝΗΣΗ του να βγει και να υπερασπιστεί με στοιχεία ( ;) ) το 7,5 εκατομμυρίων ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.
Ας μας πει επιτέλους (αυτά που έλεγε και πριν) ότι δεν δέχεται διαγωνισμούς με ένα μειοδότη και με πενιχρές εκπτώσεις. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΛΑΛΟΥΣΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ;;;;
ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΗ.....

Αντ' αυτού όμως έστειλε τον ανθυποδιοικητή του, αντιδήμαρχο Κώστα Κούτουκα, να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Ο οποίος όμως, παλιά καραβάνα και έμπειρος ανέβασε μια απάντηση (χάσαν οι λέξεις το νόημά τους) που την επιγράφει "Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι χρυσός". Δεν πιστεύουμε να υπονοεί τον Τσαμασλή που κοινώς "κάνει την πάπια". Που εμμέσως πλην σαφώς επικαλείται το "ηθικόν πλεονέκτημα της διοίκησης Τσαμασλή" λέγοντας ότι "δεν είμαστε όλοι ίδιοι" και καταφέρεται με σφοδρότητα στους προηγούμενους(τί μου θυμίζει αυτό το έρμο το ηθικόν πλεονέκτημα ....).

Τους δημότες κ. αντιδήμαρχε δεν τους τρέφουν οι κόντρες, οι φανφάρες, οι κατηγόριες και οι στεντόριες "δήθεν" αγανακτήσεις των νυν των πρώην και των επόμενων δημαρχαίων( ή των αντ' αυτών) που θεωρούν πως διαφεντεύουν το σπιτικό τους. Διαχειρίζεστε λεφτά που έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία τώρα (λόγω της επελαυνούσης νεοφτώχιας) των δημοτών.
Και δεν μας αρκούν οι μεγαλοστομίες όταν τα εκατομμύρια, 7,5 τώρα και άλλα 5,4 αμέσως μετά, αλλάζουν χέρια με ιλιγγιώδη ταχύτητα (γαι εκατομμύρια μιλάμε, όχι για μαρουλόφυλλα).
Επιθυμούμε μια διοίκηση που να σέβεται το τελευταίο ευρώ των δημοτών και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν αξιοποιούνταν το εργατικό δυναμικό που υπάρχει μισθοδοτούμενο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός (αποριμματοφόρα κλπ) ο υφιστάμενος, ο πρόσφατα  νεοαποκτηθείς 
καθώς και άλλος που επιβάλλεται να συμπληρώσει ενδεχόμενα κενά.


Παραθέτουμε για την πληρότητα του ρεπορτάζ μας ποσταρίσματα στα σόσιαλ μίντια του Κώστα Κούτουκα και απαντήσεις της Πάτης Πασχαλίδου και της Κατερίνας Χατζηχριστοφή:


ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ: Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι χρυσός!

Αντί κάποιοι να σιωπούν για την κατάντια που έφτασαν τον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, φωνασκούν για να δώσουν οσμή σκανδάλου στο έργο που επιτελούμε!

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κύριοι.
Με συνέπεια κάνουμε το υστέρημα των δημοτών έργο και θα το κάνουμε αυτό ως το τελευταίο ευρώ.
Η επένδυση στον τομέα της καθαριότητος, του πρασίνου και των ογκωδών απορριμμάτων είναι η αυτονόητη πράξη για έναν δήμο που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
Μας ψέγουν αυτοί, που όχι μόνο χρησιμοποιούσαν ιδιώτες στην καθαριότητα, αλλά τους άφηναν και απλήρωτους.
Μας ψέγουν αυτοί που έκαναν απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ εμείς κάνουμε δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς.
Τέλος, μας ψέγουν αυτοί που μιλούν «για πεταμένα λεφτά», ενώ τα μόνα πεταμένα λεφτά ήταν οι παχυλοί μισθοί τους, καθώς μισθοδοτούνταν από το ταμείο του δήμου κατέχοντας θέσεις ευθύνης και τα σκουπίδια βούλιαζαν στις γειτονιές μας.
Αφού κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να «κολλήσουν» τη διαδικασία με απίστευτες ενστάσεις και απέτυχαν παταγωδώς, έβαλαν σκοπό να παραπληροφορήσουν τους δημότες χρησιμοποιώντας αριθμούς αποσπασματικά, αθροίζοντας κόστη έργων τετραετίας και εμφανίζοντάς τα ως ετήσια.
Δεν θα τα καταφέρετε κύριοι, οι δημότες έχουν και μνήμη και κρίση, τους υποτιμήσατε τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζετε ακόμη να τους υποτιμάτε.
Κλείνοντας με αισιοδοξία θα θυμίσω την επαναλαμβανόμενη φράση του Δημάρχου: «Δε μας αξίζει απλώς ένας καλύτερος Δήμος, μας αξίζει ο καλύτερος Δήμος!»
Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα το πετύχουμε!


ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Πραγματικά η Σιωπή είναι Χρυσός…

Αγαπητέ Κώστα πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σου πόλωσης του κλίματος, εκτός και αν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και εγώ η «αδαής» δεν το αντιλήφθηκα.

Πραγματικά η Σιωπή είναι Χρυσός…, και αυτό γιατί από μια διοίκηση που έχει πολύ χρόνο μπροστά της, δεν έχει παρά να εργαστεί για την υλοποίηση του προγράμματος της και να αποδείξει ότι πραγματικά μπορεί να συνεισφέρει στον τόπο και να υλοποιήσει αυτά που λέει.
Οι υπηρεσίες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αξιολογούνται από τη δουλειά μας, και όχι από τις βαρύγδουπες, στρογγυλοποιημένες αναρτήσεις μας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δουλειά της κάθε αντιπολίτευσης είναι να κρίνει, και εσείς κατά την ταπεινή μου άποψη μέσω της δουλειάς σας, να αποδεικνύετε ότι κάνει λάθος.
Τώρα βέβαια, αν δεν παραλαμβάνατε αυτή την «κατάντια» όπως τη χαρακτηρίζεις, πραγματικά δεν ξέρω με τι ακριβώς αντικείμενο θα ασχολούνταν η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, στη διάρκεια της μέχρι τώρα θητεία σας.
Μη ξεχνάς ή μάλλον μέσα από τη στρογγυλοποιημένη ανάρτηση, μη προσπαθείς να περνά στα ψηλά, πως ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ αυτή τη ΣΤΙΓΜΗ, τα επόμενα ΧΡΟΝΙΑ, αλλά και την ΕΠΟΜΕΝΗ Θητεία, θα αποτελούν έργα και κόπους άλλων, κάποιων ίσως ρομαντικών, τρελών, ή όπως θέλεις να τους χαρακτηρίσεις…
Δεν δέχομαι από κανέναν, αγαπητέ φίλε στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις τυχόν προσωπικές του έριδες, να ισοπεδώνει τον Κόπο μου, την Αγωνία μου, τον Χρόνο μου και την Ψυχή που έδωσα τα πέντε αυτά χρόνια στο τιμόνι της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Εξάλλου στο είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, «…Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη, αν ούσα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων το Σεπτέμβρη του 2014, είχα παραλάβει έστω το 20% των έργων, των ‘χαρτιών’ (εντάξεων) όπως είπατε, ή των συμβάσιοποιημένων έργων», -βλέπε: Ασφαλτοστρώσεις όλου του Δήμου, Σταμπωτά Μηχανιώνας, Πολυτεχνείου- δρόμος Μηχανιώνας, Βιοκλιματική Ανάπλαση πλατείας Ν. Μηχανιώνας, Νέο Πάρκο Επανομής, Ανάπλαση Αγ. Τριάδας, Δίας, Είσοδος Επανομής, Δρόμος από Στροφή Κάβου -Αλυκές Αγγελοχωρίου, Δρόμος Σχολείου της Φύσης, Ύδρευση Ν. Επιβατών και Αγ. Τριάδας, Αποχέτευση Μεσημερίου, Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Μεσημερίου και άλλα πολλά, πολλά, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις-.
Το στοίχημα που πρέπει φίλε μου να κερδίσετε, είναι να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, να υποβληθούν νέες μελέτες, -χρησιμοποιώντας αυτές που βρήκατε, αλλά και συντάσσοντας καινούριες-, τώρα «ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ» η κυβέρνηση, μέσω των 13 προσκλήσεων του Τρίτση, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε ένα καλύτερο Θερμαϊκό.
Εξάλλου εμείς οι Πόντιοι λέμε «..ΠΡΩΤΑ ΟΒΑΣΟΝ ΚΙ ΕΠΕΚΕΙ ΚΑΚΑΤΝΤΖΟΝ!!!»


Κατερίνα Χατζηχριστοφή: Πολύ βαριές κουβέντες κύριε Κουτουκα... 

Παραλαβατε ενα δήμο με γεμάτο ταμείο, ότι έργο γίνεται τώρα ασφαλτόστρωσεις, σχολεία, κέντρα κοινότητας, κδαπ και άλλα...τα πήρατε έτοιμα... λίγο σεβασμό σας παρακαλώ σε όσους δούλεψαν σκληρά για να καρπωνεστε τώρα εσείς το αποτέλεσμα... σεβασμό και αξιοπρέπεια όπως θα θέλατε να σας φερθούν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.