Αλληλέγγυοι και υποστηρικτές της δράσης αντίστασης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού στέκονται με ανακοινώσεις τους τα Διοικητικά Συμβούλια δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων. 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως και η Ένωση Δημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) με ανακοινώσεις τους ζητούν την αναθεώρηση της απόφασης εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Ως γνωστόν αύριο οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 πμ μέχρι και το τέλος του ωραρίου εργασίας, στον χρόνο δηλαδή που προβλέπεται να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών των εργολάβων καθαριότητας.


Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ- Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπ’ όψει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων τουΔήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι συνεχίζουν την αντίδρασή τους, στην ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, κηρύσσοντας στάση εργασίας των μελών του, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2020, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ημέρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών των διαγωνιζομένων, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού και καλεί τη διοίκηση του Δήμου να αναθεωρήσει την απόφαση της διότι:

Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των
Η Δημοτική Αρχή αν και ξεκίνησε την θητεία της με την πρόσληψη 31 μόνιμων υπαλλήλων το 2019 και την αγορά 5 απορριμματοφόρων προχώρησε σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 7.536.521,60 € για τρία (3) χρόνια.

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δημοσίου γενικότερα και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας των Δήμων.
           


Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού, που αντιδρούν και αγωνίζονται να ανατρέψουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σε ιδιώτες της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Καλύπτει δε συνδικαλιστικά την Στάση Εργασίας, που αποφάσισε για αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, από τις 11.00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου, ημέρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών.

Η Δημοτική Αρχή, αν και ξεκίνησε την θητεία της με την πρόσληψη τριάντα ένα (31) μόνιμων υπαλλήλων το 2019 και την αγορά πέντε (5) απορριμματοφόρων, προχωρά σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 7.536.521,60 € για τρία (3) χρόνια με δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) επιπλέον χρόνο.

Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια να πληρώνουν οι δημότες ακριβότερα Δημοτικά Τέλη από αυτά που θα πλήρωναν αν τις ίδιες υπηρεσίες τις παρείχε ο Δήμος με δικό του προσωπικό και εξοπλισμό.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει, πώς μετά την διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση με την οποία έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσει για ένα τόσο κρίσιμο μείζονος σημασίας θέμα η πλαστή πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής και όχι το ανώτερο συλλογικό όργανο του Δήμου που εκφράζει την βούληση των δημοτών το Δημοτικό Συμβούλιο, η «μάχη» θα δίδεται σε κάθε σχετική ενέργεια για την ολοκλήρωση της σύναψης της σχετικής σύμβασης.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, κατά της Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού για την εκχώρηση σε ιδιώτη των υπηρεσιών αποκομιδής, μεταφοράς αστικών απορριμμάτων.

Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ο αγώνας συνεχίζεται!!!





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.