Ένα νέο βιβλίο προστέθηκε στις εκδόσεις του Κτήματος Γεροβασιλείου. Πρόκειται για το "Συμπόσιο και συμποσιακό τελετουργικό στην αρχαία Αθήνα", το οποίο φέρει την υπογραφή του ακαδημαϊκού και ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Μιχάλη Τιβέριου.
Η ιδέα γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια, στο πλαίσιο μιας σχετικής ομιλίας που είχε πραγματοποιήσει ο συγγραφέας στο μουσείο Οίνου του Κτήματος.

Το βιβλίο ασχολείται με το αρχαίο συμπόσιο, έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς θεσμούς του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Τα κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο εποπτικό υλικό, κερδίζοντας έτσι την αμεσότητα με τον αναγνώστη.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου ευχαριστίες απηύθυνε το Κτήμα Γεροβασιλείου στον συγγραφέα Μιχάλη Τιβέριο καθώς και στους συντελεστές έκδοσης την Δήμητρα Τερζοπούλου, αρχαιολόγο - επιστημονική επιμελήτρια, τον συνεργάτη Σίμο Σαλτιέλ και τη Red Creative, για τη γραφιστική επιμέλεια του βιβλίου και την οπτική ταυτότητα των εκδόσεων και τον συνεργάτη Γιώργο Σκορδόπουλο, για την εκτύπωση και τη βιβλιοδεσία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.