Τον τελευταίο χρόνο, σύντροφοι του Βαγγέλη Σταθόπουλου,κοντινοί φίλοι και αλληλέγγυοι δημιούργησαν την συνέλευση αυτή, θέλοντας να καταδείξουν την αξία της αλληλεγγύης, σε μια περίοδο που το κράτος επιτίθεται καθολικά ενάντια στη κοινωνία. Αξία, την οποία ο ίδιος υπερασπίζεται από την πρώτη στιγμή. Για την στάση του αυτή αλλά και τη συμμετοχή του στους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, οι διωκτικές αρχές μαινόμενες, κινούνται καταφανώς εκδικητικά απέναντί του.
Γνωστοποιούμε ευρύτερα αυτό το κείμενο, το οποίο γράφτηκε εν μέσω πανδημίας και ενώ ο σύντροφός μας βρέθηκε θετικός στον ιό, που αποτελεί μία συνολικότερη τοποθέτηση για την πραγματικότητα της κατάστασης στις φυλακές, μέσα στις οποίες ο ίδιος συνεχίζει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται.
Μια ανάλυση, που μιλά ευρύτερα για την κοινωνική κατάσταση καθώς και την εγκληματική διαχείριση του ιού από το κράτος. Καταλήγοντας στην δική του υπόθεση, περνά σε ένα εξεγερτικό πρόταγμα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, την βιομηχανία του φόβου και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων.
Αυτές τις ημέρες κοινοποιήθηκε η εισαγγελική πρόταση, για την
παραπομπή του Β. Σταθόπουλου σε δίκη. Μια πρόταση βασισμένη σε πιθανολογικά σενάρια της αστυνομίας, που αγνοεί επιδεικτικά  στοιχεία και κατασκευάζει ψευδή κατηγορητήρια, συνήθης τακτική του κράτους, καταπατώντας ακόμα και τους ίδιους τους νόμους του, για να κρατά σε ομηρία ανθρώπους που αντιστέκονται. Τακτική που κάνει σαφές το μένος των διωκτικών αρχών τόσο απέναντι στο πρόσωπο του Β. Σταθόπουλου αλλά και σε όσους-ες αγωνίζονται.

“Ο αυταρχισμός είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος μιας επίπλαστης ελευθέριας! Οι αστυνομίες όλου του κόσμου κινούνται πια με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Από την Αμερική και τη Γαλλία μέχρι την γειτονική Αλβανία, μας κλέβουν τις ανάσες, το ανθρώπινο πυροβολείται πισώπλατα και αργοπεθαίνει σε έρημους δρόμους. Οι εξεγέρσεις έδειξαν τον τρόπο. Να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας ανήκει, αυτή είναι η μόνη λύση στο σύγχρονο απονεκρωμένο αστικό τοπίο.”

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΟΣΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ ΜΑΣ


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.