Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας βρισκόμαστε στο ίδιο και ίσως χειρότερο σημείο από εκείνο της αρχής.
Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα, αποποιούνται τις ευθύνες τους, και στρέφουν την ευθύνη μόνο στους πολίτες, ενοχοποιώντας τους διαρκώς.

Τα μέτρα που παίρνουν είναι:

1. Η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, ενώ έχει επισημανθεί από την αρχή, και από το ΜΚΙΕ, αλλά και από πολλούς άλλους, η ανάγκη ενδυνάμωσής του για αντιμετώπιση της ασθένειας στη γέννησή της και στο σπίτι, και όχι η συρροή κατευθείαν στα νοσοκομεία.

2. Η αλλοπρόσαλλη εφαρμογή του lockdown χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου σε χώρους με υψηλή μετάδοση, όπως είναι οι χώροι εργασίας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ώρες αιχμής.

3. Ο συνεχής εκφοβισμός και η ενοχοποίηση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, που ασκούν ψυχολογική πίεση και παραλύουν την κοινωνία καθιστώντας την ευάλωτη, και παράλληλα αποσιωπούν τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

4. Η εναπόθεση της λύσης του προβλήματος στα εμβόλια και μόνο, χωρίς ουσιαστική μέριμνα για αντιμετώπιση των ήδη ασθενούντων, που αφήνονται στην ηρωική προσπάθεια, με πενιχρά μέσα, του αβοήθητου και αποδυναμωμένου υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων.

5. Η αύξηση των μονάδων covid εις βάρος όμως των άλλων παθήσεων, με τραγικά αποτελέσματα για τους ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα.

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι ασθενείς τηλεφωνούν στο ΜΚΙΕ, ζητώντας γιατρό για να τους εξετάσει.
Οδηγούμαστε ολοταχώς σε υγειονομική βόμβα, που θα προκαλέσει αύξηση της νοσηρότητας αλλά και της θνησιμότητας στο γενικό πληθυσμό.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, για αυτό που συμβαίνει, και την καλούμε, έστω και τώρα, να αναλάβει αυτές που της αναλογούν, και να πράξει αυτά που επιτάσσει η τραγική πραγματικότητα.
Οι πολίτες έχουν δείξει μεγάλη υπευθυνότητα, και θα δείξουν ακόμα μεγαλύτερη όταν δουν την Κυβέρνηση να αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες.

 
www.mkiellinikou.org



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.