Ξεκίνησε η αποστολή των βιβλίων τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες του δήμου Θέρμης με πρωτοβουλία της δημοτικής βιβλιοθήκης έπειτα από κάλεσμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και του «Δικτύου προώθησης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, επιστήμης και τεχνών». Μάλιστα, περισσότεροι από δύο χιλιάδες τίτλοι βιβλίων συγκεντρώθηκαν από το δίκτυο βιβλιοθηκών του δήμου Θέρμης στην προσπάθεια για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και γραμματολογίας και απεστάλησαν στην ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο.

Στόχος της πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού δήμου Θέρμης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία του δήμου είναι η ενίσχυση της προσπάθειας της εκεί πρεσβείας μας για τη δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» ή αλλιώς «Greek Corners» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Αναλυτικά, η ελληνική πρεσβεία του Σεράγεβο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για δημιουργία Ελληνικών Εστιών (Greek Corners) σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, υπό το συντονισμό του Πρέσβη της Ελλάδος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, κ. Δημήτριου Παπανδρέου, δημιουργεί τμήματα ελληνικών βιβλιοθηκών τα οποία θα εμπλουτίζονται διαρκώς με βιβλία στην ελληνική γλώσσα. Η δωρεά των κατοίκων του δήμου Θέρμης περιλαμβάνει βιβλία ιστορικά, λογοτεχνικά (πεζογραφία και ποίηση), βιογραφίες, βιβλία τέχνης και θεάτρου. Τα βιβλία τα οποία συγκεντρώθηκαν θα έχουν κεντρική θέση στην Ελληνική Εστία που θα δημιουργηθεί εντός της κάθε Βιβλιοθήκης, προκειμένου να λειτουργεί και ως αναγνωστήριο για όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν με τη γλώσσα, την ιστορία, την πνευματική παραγωγή και τον πολιτισμό της χώρας μας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.